Το Wabi Sabi είναι ένας ιαπωνικός όρος που ουσιαστικά σημαίνει να βρίσκεις την ομορφιά στην ατέλεια. Το Wabi αναφέρεται στο να ζεις με ταπεινότητα και απλότητα ενώ είσαι ένα με τη φύση. Tο sabi ορίζεται ως η ικανότητα να αποδέχεσαι τον κύκλο ζωής του οτιδήποτε όπως είναι.

Ένας χώρος Wabi Sabi είναι γεμάτος από όμορφα έπιπλα και αντικείμενα από ξύλο, μέταλλο, ή πέτρα, υλικά τα οποία έχουν χαρακτήρα και προσφέρουν ηρεμία και αρμονία. Οι λάτρεις της αφαιρετικής αυτής τάσης δεν έχουν στο χώρο τους κομμάτια μαζικής παραγωγής, ή αντικείμενα από πλαστικό, αλλά αναζητούν κομμάτια μοναδικά και με ποιότητα. Από τη χρωματική παλέτα, η τάση χρησιμοποιεί κυρίως αποχρώσεις από τη φύση όπως πράσινο, γκρι και γήινους τόνους.

Πώς να υιοθετήσετε την τάση Wabi Sabi

Αυτές είναι κάποιες διακοσμητικές αρχές τις οποίες χρησιμοποιεί η τάση Wabi Sabi:

#1 Καθολική έλλειψη υπερβολής

Η έντονη υπερβολική διακόσμηση και οι νέες τάσεις της μόδας δεν έχουν θέση σε αυτήν τη φιλοσοφία. Η απλότητα και η ασυμμετρία είναι κάποια από τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν ενώ η φιλοσοφία του Wabi Sabi πρεσβεύει ότι δεν χρειάζεται να ταιριάζουν αρμονικά όλα τα υλικά μεταξύ τους βάσει του χρώματος και της σύνθεσής τους. Αντίθετα, οι ακατέργαστες υφές πρωταγωνιστούν σε ένα περιβάλλον λιτής αισθητικής.

Wabi Sabi

#2 Γκρι χρώμα

Για να επιτύχετε μια Wabi Sabi διακόσμηση, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας σε γκρι χρώμα και να τοποθετήσετε χαμηλά τραπέζια. Ακόμη, μπορείτε να εντάξετε στους χώρους σας βάζα και διακοσμητικά με έντονο το ασιατικό στοιχείο.

Wabi Sabi

#3 Μερικές παστέλ πινελιές είναι αρκετές

Η διακόσμηση Wabi Sabi έχει με το μέρος της τις παστέλ αποχρώσεις. Έτσι, μην διστάσετε να βάψετε μια παλιά, ξύλινη σκάλα που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσατε, σε μια σκουρόχρωμη παστέλ απόχρωση χρώμα και να την κάνετε διακοσμητικό χώρου ή κρεμάστρα για τις πετσέτες σας.

Wabi Sabi

#4 Φυσικά υλικά

Η Wabi-sabi διακόσμηση, αγαπάει στοιχεία από φυσικά υλικά, όπως ξύλο, δέρμα, ή τσιμέντο. Τα φυσικά υλικά είναι φινετσάτα αλλά κυρίως χαρίζουν γαλήνη και ισορροπία στο χώρο μας.

Wabi Sabi

#5 Αποξηραμένα φυτά

Στην διακοσμητική τάση Wabi Sabi τα αποξηραμένα φυτά στα βάζα έχουν την τιμητική τους και απενοχοποιούνται γιατί δεν θεωρούνται πλέον ως νεκρά λουλούδια, αλλά ως ένα δείγμα “ελαττωματικής” ομορφιάς.

Wabi Sabi


Διάβασε ακόμη: Γκρι: 5 λόγοι να το εντάξεις στο σπίτι σου τώρα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet