Τίτλος: Το Γκάμπι της Βασίλισσας

Συγγραφέας: Γουόλτερ Τέβις

Μετάφραση: Αριάδνη Μοσχονά

Σελίδες:367

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Μπεθ είναι ένα ήσυχο, μελαγχολικό και νωχελικό κορίτσι που δείχνει να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο. Στο ορφανοτροφείο που ζει, δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Μια μέρα παρατηρεί τον επιστάτη να παίζει σκάκι. Από τότε όλα αλλάζουν στη ζωή της. Οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει κι αρχίζει να λειτουργεί σε γρήγορους ρυθμούς. Για πρώτη φορά στη ζωή της έχει τον πλήρη έλεγχο. Το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς και αγωνίζεται επαγγελματικά στα κορυφαία τουρνουά σκακιού. Ήδη από την εφηβεία της καλείται να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση…


Τίτλος: Το Πνεύμα των Γονιών μου Εξακολουθεί να Ανυψώνεται Μέσα στη Βροχή

Συγγραφέας: Patricio Pron

Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Σελίδες: 310

Εκδόσεις: ΊΚΑΡΟΣ

Ένας νεαρός συγγραφέας επιστρέφει στην Αργεντινή για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Στο σπίτι βρίσκει έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες. Ανακαλύπτει κομμάτια της ιστορίας της οικογένειάς του καθώς και ένα εμμονικό ενδιαφέρον από την πλευρά του πατέρα του για την εξαφάνιση ενός άγνωστου άνδρα. Όλα αλλάζουν απότομα στη ζωή του όταν αρχίζουν να τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του πολιτικού παρελθόντος της Αργεντινής και να έρχονται στην επιφάνεια οι αναμνήσεις της οικογένειάς του από την αντίσταση ενάντια στο καταπιεστικό στρατιωτικό καθεστώς. Η έρευνα του αφηγητή δεν αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος της ζωής του πατέρα του- το οποίο είχε προσπαθήσει να ξεχάσει-, αλλά και την κληρονομιά μιας ολόκληρης γενιάς, που χαρακτηρίζεται από βαρβαρότητες και παρανομία.


Τίτλος: O Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς

Μετάφραση: Καρβέλα Μαρία

Σελίδες:384

Εκδόσεις: ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ

Σε ένα από τα πλέον σκανδαλώδη έργα της εποχής του, τον Εραστή της λαίδης Τσάτερλι, ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς τολμά να περιγράψει τις σεξουαλικές συνευρέσεις ενός παράνομου ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα να μιλήσει και για την ανάγκη τους να βιώσουν την ολοκληρωτική τους ένωση μέσω του σώματος, του νου και της ψυχής. Δεν ήταν μόνο οι αισθησιακές περιγραφές και το λεξιλόγιο που αναστάτωσαν το αναγνωστικό κοινό τότε, αλλά και η σχέση-ταμπού ανάμεσα σε μια λαίδη και τον υπάλληλο του συζύγου της, έναν άνθρωπο κατώτερης κοινωνικής τάξης. Στις μέρες μας, το έργο αποτελεί ορόσημο της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet