Συγγραφέας: Αλέξης Μόστριος,                                                                          
Τίτλος: Ο χαράκτης   
Εκδόσεις: Bell 
Σελ.: 422

Το τέλος του καλοκαιριού στο όμορφο νησί της Νάξου σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από περίεργα και ανεξήγητα εγκλήματα, θύματα των οποίων είναι γυναίκες που δε φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Ο δολοφόνος αφήνει πάνω τους την «υπογραφή» του, υποχρεώνοντας τις τοπικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των έμπειρων στελεχών του. Την υπόθεση αναλαμβάνει, η αστυνόμος Μαίρη Σίμου που πιέζεται τρομερά να βρει τη λύση αναλαμβάνει δράση θέτοντας ακόμα και την ίδια της τη ζωή σε κίνδυνο.

βιβλία

Συγγραφέας: Χρύσα Σπυροπούλου
Τίτλος: Η ακολουθία του κακού
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελ.: 448

Δύο δολοφονίες – η μία στο Κολωνάκι και η άλλη, που αρχικά θεωρήθηκε δυστύχημα, στην παραλιακή. Οι ύποπτοι πολλοί. Την εξιχνίαση αναλαμβάνουν, εν καιρώ πανδημίας η αστυνόμος Γεωργίου με τον καινούργιο βοηθό της, που δεν κάνει καμία προσπάθεια να συμβαδίσει με την εποχή του. Ύποπτοι είναι η ερωμένη του πρώτου θύματος και ο σύζυγός της, ο κηπουρός, ο δικηγόρος, ένας σχεδιαστής µμόδας. Όλα συμβαίνουν στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο την πανδημία και τα παρεπόμενά της.  Από τη μια η Αθήνα του πλούτου και από την άλλη η μιζέρια κάποιων που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις συνθήκες και να πλουτίσουν εύκολα και γρήγορα, ενώ κάποιοι άλλοι από τη μια στιγμή στην άλλη τα χάνουν όλα.

βιβλία

Συγγραφέας: Ζέτα Κουντούρη
Τίτλος: Κασκόλ από κασμίρι  
Εκδόσεις Κέδρος   
Σελ.: 310

Ένας γάμος δύσκολος, με σαθρές βάσεις και επιμελώς κρυμμένα μυστικά. Η Μιράντα, μητέρα δύο αγοριών στην εφηβεία, διατηρεί μια μακροχρόνια εξωσυζυγική σχέση. Ο άντρας της ο Ευγένιος, ένας ψυχρός άνθρωπος με βίαια ξεσπάσματα, γίνεται ολοένα και πιο απόμακρος.
Ένα ανώνυμο γράμμα έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Με αφορμή σκοτεινές ιστορίες της καθημερινότητας, η συγγραφέας εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις και στα συναισθήματα: στον γάμο, στη φιλία, στον έρωτα και στην καθόλου αυτονόητη αγάπη ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας. Οι ρόλοι ένοχων και αθώων εναλλάσσονται, καθώς οι ήρωες, με βήμα μετέωρο, βαδίζουν προς την ωριμότητα.

βιβλία
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet