Το σενάριο αυτό αποτελεί τον εφιάλτη πολλών γονιών ειδικότερα εκείνων που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μπορεί να συμβεί οπουδήποτε: σε κάποια παραλία με πολύ κόσμο, σε κάποιο καλοκαιρινό πανήγυρι, σε κάποιο mall, σε εμπορικό δρόμο, πλατεία, παιδική χαρά, παντού… Τι κάνουμε σε αυτή την τραγική περίπτωση;

 Για αρχή ψυχραιμία, το κυριότερο! Αναζητούμε τους υπεύθυνους του πολυσύχναστου μέρους, προκειμένου να μας καθοδηγήσουν. Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να φωνάξουμε το παιδί από τα μεγάφωνα και να μας βοηθήσει το προσωπικό ασφαλείας στην αναζήτησή του. Εάν το παιδί δεν βρεθεί με αυτό τον τρόπο, επικοινωνούμε άμεσα με την αστυνομία.

Αν πρόκειται για εμπορικό δρόμο ή παιδική χαρά δεν απομακρυνόμαστε πολύ από το σημείο που είμασταν την τελευταία φορά με το παιδί και ενημερώνουμε τους διερχόμενους για την απώλεια του παιδιού εξηγώντας τι φορούσε.

παιδί

Εκ των προτέρων θα μπορούσαμε να κάνουμε τις ακόλουθες ενέργειες:

•Κάνουμε μια συζήτηση από πριν με το παιδί σε περίπτωση που βρεθεί μόνο σε πολυσύχναστο μέρος. Δεν το τρομάζουμε, αλλά συζητάμε με ψυχραιμία.

•Όταν πάμε σε πολυσύχναστο μέρος καλό είναι το παιδί να φοράει ζακέτα ή μπουφάν με φανταχτερό χρώμα, έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτο μέσα στο πλήθος.

•Μαθαίνουμε στο παιδί να είναι κοντά μας σε πολυσύχναστα μέρη.

•Μπορούμε να έχουμε στην τσέπη του  παιδιού ένα χαρτάκι με τα στοιχεία μας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο). Προσοχή! Μαθαίνουμε στο παιδί πως σε περίπτωση που χαθεί να δώσει το χαρτάκι στον πρώτο αστυνομικό ή στην πρώτη μαμά με παιδιά που δει και όχι στον οποιονδήποτε!

•Όταν είναι σε ηλικία που μπορεί να αποστηθίσει, του μαθαίνουμε τον αριθμό του τηλεφώνου μας.

•Λέμε στο παιδί πως σε περίπτωση που χαθεί να παραμένει στο σημείο που βρίσκεται και όχι να τρέχει πανικόβλητο. Έτσι, είναι πιο εύκολο να το εντοπίσουμε στα σημεία που ήμασταν μαζί του προηγουμένως παρά να ψάχνουμε οπουδήποτε!

Διάβασε ακόμη: Πως θα επιλέξεις ασφαλή παιδική χαρά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet