Η Μαίρη Συνατσάκη, μέσα από το κανάλι της στο YouTube, μίλησε για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, για τα πράγματα που την δυσκόλεψαν, για το νέο της πρόγραμμα αλλά και για τη σχέση της με τον Ίαν Στρατή μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Αρχικά αναφέρθηκε στην εγκυμοσύνη, λέγοντας ότι κατά τη διάρκειά της προσπαθούσε να ενημερωθεί για όλες τις επιλογές τοκετού: φυσικό, καισαρική, σε πισίνα, στο σπίτι κλπ. «Γενικά πήγαν όλα καλά, ήταν μια θετική εμπειρία τοκετού. Νομίζω ότι πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να δω το πραγματικό άγχος που είχα για αυτή την εμπειρία που λέγεται γέννα, το οποίο θεωρώ απολύτως φυσιολογικό.

Γέννησα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ήταν προγραμματισμένη καισαρική και ήταν απόφαση του γιατρού μου, την οποία στηρίζω. Δεν με ενδιαφέρει να σκεφτώ αν θα μπορούσα να έχω αποφύγει την καισαρική, εγώ έβλεπα τα καρδιογραφήματα, έβλεπα ότι είναι ένα παιδί που οι παλμοί του δεν ήταν τόσο ζωηροί όσο θα έπρεπε και σκοπός ήταν τα πράγματα να γίνουν με ασφάλεια. Εμένα λοιπόν, με βοήθησε πάρα πολύ η ανοιχτή επικοινωνία με τον γιατρό μου, οπότε η συμβουλή μου είναι να μιλάτε» είπε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

Συνατσάκη

Στη συνέχεια μίλησε για την καισαρική: «Στην καισαρική σηκώνεσαι πολύ γρήγορα να περπατήσεις. Εγώ δυσκολεύτηκα με την αφαγία που κράτησε σχεδόν 20 ώρες. Επειδή όμως όταν μπαίνεις για καισαρική πρέπει να μην έχεις φάει, ήμουν περίπου 36 ώρες σε αφαγία. Έχω κάποια κενά μνήμης, δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικά, δεν θυμάμαι ακριβώς την ροή, αλλά θυμάμαι όταν ήρθε η μαία και μου την έβαλε στο στήθος για τον πρώτο θηλασμό, για το πρωτόγαλα που λένε.

Η δική μου εμπειρία θηλασμού ήταν μια εύκολη, την οποία εύχομαι σε οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να θηλάσει αλλά για εμένα ο οποιοσδήποτε τρόπος υπάρχει για να ταΐσεις το παιδί, είναι ο σωστός τρόπος για εσένα. Έχω δει πολύ πόνο στο κομμάτι του θηλασμού και σωματικά και ψυχικά οπότε πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου με όποιο τρόπο. Τώρα είμαστε στους 6 μήνες και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά. Άργησα πολύ να εντάξω το μπιμπερό και ενώ τα έχω δοκιμάσει, δεν της αρέσει κάτι».

Η youtuber αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Ίαν Στρατή και για την ερωτική της ζωή μετά τον ερχομό ενός παιδιού: «Η σεξουαλική ζωή είναι ένα πολύ προσωπικό κομμάτι. Δεν σας έχω μιλήσει με αυτό τον τρόπο ποτέ εδώ στο κανάλι και ούτε και τώρα θα το κάνω. Περίπου 6 με 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό, δεν επιτρέπεται η ερωτική επαφή. Αυτό από μόνο του αλλά και όλη η αλλαγή στο σώμα και στην καθημερινότητα, φέρνουν μια δυσκολία. Επίσης η λίμπιντο του ζευγαριού πέφτει αρκετά εκείνη την περίοδο γιατί νομίζω είναι και από την φύση το να δίνεις εκείνη την περίοδο όλη την προσοχή σου στο παιδί. Οι αλλαγές είναι πάντα επικίνδυνες για την ισορροπία, αλλά νομίζω ότι το κλειδί είναι η επικοινωνία. Δώστε χρόνο», τόνισε η Μαίρη Συνατσάκη.

Τέλος η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τα κιλά της εγκυμοσύνης λέγοντας «Δεν σας μίλησα ποτέ για το κομμάτι των κιλών που πήρα, βλέπατε ότι έχω μια μικρή κοιλιά, δεν άλλαξε πολύ το σώμα μου, γι’ αυτό και επανήλθε πολύ γρήγορα, δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Είχα πάντα μια λεπτή μέση και πάντα ότι κιλά έπαιρνα τα έπαιρνα στα μπούτια. Είναι το DNA μου έτσι και για αυτό τον λόγο μπορεί να είναι πιο εύκολο για εμένα σε σχέση με μια άλλη κοπέλα που έχει δυο μέτρα πόδια ας πούμε. Μην κοιτάτε μόνο την όψη».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet