Η CYBEX, η εταιρεία-ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, θέτει νέα πρότυπα στην παιδική ασφάλεια παρουσιάζοντας το Anoris T i-Size, το πρώτο κάθισμα με ενσωματωμένο αερόσακο! Ονομάζεται Αnoris T i-Size, είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 76-115 εκατοστά (δηλαδή από ηλικίες 15 μηνών έως περίπου 6 ετών και μέγιστο βάρος τα 21 κιλά).

παιδικό κάθισμα

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως, στο Anoris Τ, είναι ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης του καθίσματος και ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ανοίγει σε σχήμα C μπροστά στο παιδί, ώστε να προστατεύσει τόσο το ευαίσθητο κεφάλι όσο και τον αυχένα του σε περίπτωση σύγκρουσης. Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία του το κάθισμα αυτό παρέχει 50%* περισσότερη προστασία σε μετωπική σύγκρουση σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και φορά προς τα εμπρός, ενώ έχει καλύτερη συνολική απόδοση αναφορικά με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια σε σύγκριση με τα συμβατικά καθίσματα με φορά προς τα πίσω.

παιδικό κάθισμα


Το Anoris τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός και έτσι το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τον γονέα που οδηγεί. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση και παρέχει περισσότερη άνεση, εύκολη είσοδο του παιδιού στο κάθισμα και περισσότερο χώρο για να κινούνται ελεύθερα τα πόδια του.

παιδικό κάθισμα

Το press event

Η παρουσίαση που διοργάνωσε η CYBEX, για την παρουσίαση του Anoris T i-Size πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα την Τετάρτη 23 Μαρτίου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλες τις καινοτομίες της CYBEX από την ίδρυσή της το 2005 μέχρι και σήμερα, ενώ για πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε από κοντά για την προηγμένη τεχνολογία και τα
πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά του καθίσματος Anoris T.

παιδικό κάθισμα

Στο χώρο της εκδήλωσης είχε δημιουργηθεί μια έκθεση με ιστορική αναδρομή στα καθίσματα αυτοκινήτου. Μέσα από φωτογραφικό υλικό, ταξιδέψαμε σε περασμένες δεκαετίες και είχαμε την ευκαιρία να δουμε από κοντά την εξέλιξη των παιδικών καθισμάτων: από την δεκαετία του 1930, που τα παιδικά καθίσματα τοποθετούνταν ψηλά ώστε τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν έξω από το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για να τα κρατήσουν περιορισμένα στις θέσεις τους κι όχι σαν μέσο προστασίας, μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες που θεσπίζονται νόμοι για την παιδική ασφάλεια και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου αποκτούν την τελική τους μορφή όπως αυτή που έχουν σήμερα με βασικό στόχο να παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια.

παιδικό κάθισμα


Ανάμεσα στα εκθέματα υπήρχαν το κάθισμα αυτοκινήτου Solution, το πρώτο κάθισμα που λάνσαρε η CYBEX το 2005 με την ίδρυσή της, το Pallas (2009) το πρώτο κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης, αλλά και το πολυβραβευμένο Sirona, με το οποίο η CYBEX έφερε την επανάσταση το 2012. Ο μοναδικός μηχανισμός περιστροφής του Sirona για εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού και οι άριστες βαθμολογίες του στα τεστ ασφαλείας Ανεξάρτητων Οργανισμών όπως η ADAC, το καθιέρωσαν τότε σαν το νέο πρότυπο στην αγορά παιδικών καθισμάτων. Εννέα χρόνια μετά, στα τέλη του 2021 μια χρονιά-σταθμός για την παιδική ασφάλεια, η CYBEX πρωτοπορεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας το Anoris T i-Size.

παιδικό κάθισμα

To κάθισμα Anoris T i-Size είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα βρεφικών ειδών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο κάθισμα Anoris T i- Size, επισκεφθείτε τη σελίδα https://cybex-online.com/el-gr/car-seats/anoris-t-isize

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet