Ψέματα, μόνο ψέματα… Αυτό δεν τραγουδάει ο Φοίβος Δεληβοριάς; Μας κάνει, ειδικά για την εισαγωγή αυτού του κειμένου που έρχεται να ρίξει φως στο σκοτάδι που μας γέμισαν οι γονείς μας με τα ψέμματά τους. Κάποια ήταν αθώα, κάποια άλλα ήταν απλά ko;yfia λόγια που είχαν σκοπό απλά να μας φοβίσουν μπας και κοιμηθούν μία ώρα παραπάνω. Σας τσακώσαμε όμως, μεγαλώσαμε και μάθαμε από τα λάθη μας. Όλα αυτά μέχρι να κάνουμε και εμείς οικογένεια φυσικά. Ίσως και να τα χρησιμοποιήσουμε, ποιος ξέρει;

Ως μικρά παιδιά πιστεύουμε όλα όσα λένε οι γονείς μας, μέχρι που η πραγματικότητα μας χτύπησε και εμάς την πόρτα και αρχίσασμε να συνειδητοποιούμε ότι κάποια πράγματα που ακούσαμε, μοιάζουν όπως η δικαιοσύνη πολλές φορές στη χώρας μας: Δεν υπάρχουν. Είτε προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά από τον σκληρό τούτο κόσμο είτε να καθυστερήσουν μια δύσκολη συζήτηση είτε απλώς να διασκεδάσουν. Μας κορόιδευαν και από πάνω.

Ακολουθούν μερικά από τα μεγαλύτερα ψέματα που λένε οι γονείς, καθώς και κάποια που μπορεί να πιστεύουν ακόμη αφού, όπως λένε, η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

Αν κολυμπήσεις αμέσως μετά το φαγητό, θα πνιγείςΌχι, δεν χρειάζεται να περιμένετε 30 λεπτά ή και περισσότερο για να κολυμπήσετε αφού φάτε. Το κολύμπι αμέσως μετά το φαγητό δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένοι θάνατοι που να αποδίδονται σε κάποιον που κολυμπά με γεμάτο στομάχι.

via GIPHY

Μην κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, «θα πάθουν πρόβλημα τα μάτια σου»

Όπως και το διάβασμα στο σκοτάδι, το να κάθεστε πολύ κοντά στην τηλεόραση δεν θα βλάψει την όρασή σας. Η παρατεταμένη κοντινή θέαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, μέχρι εκεί. Δεν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη. Για την ιστορία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας, τα παιδιά μπορούν να εστιάσουν πολύ κοντά χωρίς να καταπονούνται τα μάτια τους καλύτερα από τους ενήλικες. 

via GIPHY

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet