Οι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται… και οι αλήθειες τους για να αποκαλύπτονται!

Ρωτήσαμε τους hair experts και σου αποκαλύπτουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι πίσω από την φροντίδα και την υγεία των μαλλιών μας. Γιατί τα πολύτιμα μυστικά όλες θέλουμε να ξέρουμε. Και κυρίως θέλουμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι μας! 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μύθος #1
Οι βαφές μαλλιών ξηραίνουν και αποδυναμώνουν τα μαλλιά.

Η αλήθεια: Αν φροντίζεις επαρκώς τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια και μετά την επεξεργασία, η βαφή δεν θα προκαλέσει φθορά.
Οι βαφές δεν πρέπει να ξηραίνουν τα μαλλιά, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες του κατασκευαστή και ενώ χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά. Αν κάνεις τα παραπάνω θα διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου και την καλή τους κατάσταση. 

μαλλιά

Μύθος #2

Τα ξηρά μαλλιά είναι μία κατάσταση γονιδιακή και δεν μπορεί να αλλάξει.

Η αλήθεια: Τα μαλλιά γίνονται ξηρά όταν δεν λαμβάνουν ή δεν διατηρούν αρκετή υγρασία.

Όταν δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένα μειώνεται η λάμψη τους και μπορεί να δείχνουν φριζαρισμένα, άτονα και θαμπά. Επιπλέον,  τα μαλλιά σου μπορούν να γίνουν ξηρά εξαιτίας της υπερβολικής επεξεργασίας, το styling με θερμότητα χωρίς την κατάλληλη προστασία ή περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο ξηρός αέρας.

μαλλιά

Μύθος #3

Μπορείς να επιδιορθώσεις την ψαλίδα με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η αλήθεια: Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει σε έναν πολύ μικρό βαθμό. Ο  μόνος σίγουρος και δραστικός τρόπος να γλιτώσεις από την ψαλίδα είναι το κούρεμα.
Οι λύσεις για επανόρθωση της ψαλίδας με προϊόντα, μπορεί να φροντίζουν τις άκρες που έχουν εμφανίσει ψαλίδα προσωρινά, ώστε να φαίνεται λιγότερο η φθορά αλλά το αποτέλεσμα δε θα διαρκέσει για πολύ. Τα προϊόντα αυτά λειτουργούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά ως πρόληψη. Αν θες δηλαδή να  προλάβεις εξ’ αρχής το σπάσιμο της τρίχας.

μαλλιά

Μύθος #4

Η πιτυρίδα προκαλεί τριχόπτωση.

Η αλήθεια: Το ξηρό τριχωτό, που έχει ως συνέπεια την εμφάνιση πιτυρίδας και κνησμού, δεν συνδέεται άμεσα με την τριχόπτωση. 
Ωστόσο, o κνησμός αποδυναμώνει τις ρίζες, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε τριχόπτωση. Η τριβή λοιπόν είναι αυτή που προκαλεί τριχόπτωση και όχι η πιτυρίδα.

μαλλιά

Μύθος #5

Τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση

Η αλήθεια: Η ανάπτυξη της τρίχας ξεκινά από το εσωτερικό του τριχωτού. Για να αναπτυχθεί σωστά και να παραμείνει υγιής χρειάζεται θρεπτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία, και βιταμίνες. Επιπλέον, η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό πρέπει να είναι καλή, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μεταφέρονται στα τριχοθυλάκια. 
Ο θύλακας της τρίχας δεν χρειάζεται να αναπνέει εξωτερικά -επομένως, το να φοράει κανείς καπέλα στο σωστό μέγεθος δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα.

μαλλιά

Μύθος #6

Είναι καλύτερο να λούζεσαι μια μέρα πριν τη βαφή για να στρώσει καλύτερα το χρώμα.

Η αλήθεια: Oι hair experts προτείνουν να αποφύγετε το λούσιμο για 2-3 μέρες πριν τη βαφή.
Στην πραγματικότητα, το σμήγμα λειτουργεί σαν ένα φιλμ προστασίας της ευαίσθητης επιδερμίδας του κεφαλιού, ενώ βοηθάει και το χρώμα να «πιάσει». Επιπλέον, οι περισσότερες βαφές μαλλιών έχουν σύνθεση η οποία αποδίδει καλύτερα σε μαλλιά που δεν είναι είναι φρεσκολουσμένα.  

μαλλιά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet