Ως γυναίκα με μακριά μαλλιά έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για το τι μπορώ να κάνω προκειμένου να ανακτήσουν τη λαμπερή υφή και την υγιή τους όψη. Ειδικότερα τις περιόδους που κάνω πολύ συχνά styling και χρησιμοποιώ συσκευές με θερμότητα, τα μαλλιά μου γίνονται ακόμα πιο αδύναμα και αφυδατωμένα.

Από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες μαλλιών που μου έχουν προτείνει κατά καιρούς, είναι η αυτή με κεράτινη. Ωστόσο, μου είχε δημιουργηθεί μια σύγχυση αναφορικά με το αν είναι θεραπεία θρέψης και αναδόμησης ή αν γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους, ώστε να προσφέρει στα μαλλιά ένα ίσιο και λείο αποτέλεσμα.

Έτσι, αποφάσισα να ρωτήσω τον Θοδωρή Γαβαλά, που είναι hair expert για να μου αποκωδικοποιήσει ποια είναι τελικά τα οφέλη της συγκεκριμένης θεραπείας.

-Τι είναι η θεραπεία κεράτινης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα μαλλιά μας είναι αφυδατωμένα με βασικότερους την έλλειψη υγρασίας και τα χαμηλά επίπεδα κερατίνης. Η θεραπεία κερατίνης είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία η οποία θα κάνει τα μαλλιά σας να επανακτήσουν την χαμένη λάμψη και υγρασία έτσι ώστε να μπορούν να φαίνονται λεία και να ισιώνουν πιο εύκολα.

-Πως γίνεται αυτό;

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά και η έλλειψη της κάνει την τρίχα θαμπή δίνοντας την αίσθηση ότι είναι «άτσαλη». Με την θεραπεία της κερατίνης αποκαθιστούμε την κερατίνη της τρίχας και επιπλέον δημιουργούμε ένα προστατευτικό φιλμ κερατίνης στην τρίχα. Τα μαλλιά δείχνουν αμέσως λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή.

-Πώς ξέρω ότι είναι η κατάλληλη θεραπεία για εμένα;

Η επιλογή της θεραπεία η οποία είναι κατάλληλη για τα μαλλιά σας θα γίνει αποκλειστικά από έναν ειδικό αφού πρώτα αξιολογήσει τις ανάγκες και την ποιότητας του τριχωτού σας.

-Πόσο διαρκεί;

Η θεραπεία κερατίνης διαρκεί από 2.5 έως 4 ώρες ανάλογα την πυκνότητα και το μήκος των μαλλιών.

-Τι περιορισμοί υπάρχουν μετά;

Μετά την θεραπεία τα μαλλιά δεν πρέπει να βραχούν, να λουστούν και να τα τσακίσουμε με κοκαλάκι για 3 ημέρες.

-Πότε μπορώ να βάψω ξανά τα μαλλιά μου;

Η βαφή των μαλλιών πρέπει να γίνει μετά την θεραπεία γιατί η θεραπεία ανοίγει τα λέπια της τρίχας κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να πετάει τα χρωστικά και να ξεθωριάσει το χρώμα.

-Τι διάρκεια έχει το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 3 έως 5 μήνες ανάλογα την περιποίηση που κάνουμε στο σπίτι. Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούμε μετά θα πρέπει να είναι sulfates free και πολύ ενυδατικά

Διαβάστε επίσης:

Ρουζ σε υγρή μορφή: Ο λόγος που αξίζει να το δοκιμάσεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet