Πολλές φορές ενώ είμαστε επιμελείς με την skincare routine μας παρατηρούμε πως τα προϊόντα που βάζουμε δεν απορροφώνται! Έχετε σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να φταίει και με ποιούς τρόπους μπορεί να διορθωθεί αυτό;

Σας έχω συγκεντρώσει τους πιθανούς λόγους για τους οποίους τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να μην εισχωρούν όπως πρέπει στην επιδερμίδα σας ώστε να λάβετε άμεσα μέτρα σας!

Γιατί τι σημασία έχει το να φροντίζουμε με ορούς και κρέμες το πρόσωπό μας όταν δεν βλέπουμε ενυδάτωση και διαφορά;

skincare

Και αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που εμποδίζουν την απορρόφηση:

Νεκρά κύτταρα δέρματος:

Το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, γνωστό ως κεράτινη στιβάδα, αποτελείται από νεκρά κύτταρα που μπορούν να σχηματίσουν ένα φράγμα και να εμποδίσουν τη σωστή απορρόφηση. Η τακτική απολέπιση, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, βοηθάει στην αφαίρεση αυτού του στρώματος και στη βελτίωση της απορρόφησης του προϊόντος.

Λανθασμένη εφαρμογή προϊόντος:

Ο λάθος τρόπος εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης μειώνει και την απορρόφησή τους. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή σειρά, όταν κάνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας, ξεκινώντας από το πιο λεπτόρρευστο προϊόν και πηγαίνοντας στο πιο παχύρρευστο. Πρέπει οποιοδήποτε προϊόν, toner, serum ή κρέμα να εφαρμόζετε ομοιόμορφα σε καθαρό, στεγνό δέρμα.

Το απαλό μασάζ του προϊόντος μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση και φυσικά δεν βάζουμε το ένα προϊόν πάνω από το άλλο εάν πρώτα δεν έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση!

skincare

Μη συμβατές συνθέσεις:

Ορισμένα προϊόντα περιποίησης μπορεί να μην συνεργάζονται καλά με τον τύπο της επιδερμίδας σας, λόγω των συστατικών ή των συνθέσεων τους. Για παράδειγμα, εάν εφαρμόσετε ένα προϊόν με βάση το λάδι και μετά ένα προϊόν με βάση το νερό από πάνω, μπορεί να μην αναμειχθούν καλά, οδηγώντας σε μειωμένη απορρόφηση. Επίσης δεν αγοράζουμε ένα προϊόν επειδή μας το σύστησε η φίλη μας ή είναι μόδα. Φροντίζουμε να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας αλλά και στις ανάγκες που έχουμε τη δεδομένη στιγμή!

Χαμηλή ισχύς προϊόντος:

Όταν περιέχουν συστατικά σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις και δεν διεισδύουν αποτελεσματικά στο δέρμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το προϊόν μπορεί να καθίσει στην επιφάνεια χωρίς να απορροφηθεί. Ο έλεγχος της ισχύος και της ποιότητας των προϊόντων που χρησιμοποιείτε μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητά τους.

skincare

Δερματικές παθήσεις:

Ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση ή ένας “προβληματικός” δερματικός φραγμός, μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση των προϊόντων γιατί διαταράσσεται η φυσική δομή και λειτουργία του δέρματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο!

Περιβαλλοντικοί παράγοντες:

H υψηλή υγρασία ή ο εξαιρετικά ξηρός αέρας, μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης δέρματος. Η αυξημένη υγρασία μπορεί να εμποδίσουν την εξάτμιση των προϊόντων με βάση το νερό, ενώ ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει απώλεια νερού από το δέρμα, μειώνοντας την απορρόφηση.

Πρέπει να προσαρμόζουμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ανάλογα το μέρος που βρισκόμαστε και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν!

skincare

Εάν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα με την απορρόφηση του προϊόντος, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή την αισθητικό σας. Ένας καλός καθαρισμός προσώπου ή μια θεραπεία λάμψης όπως μανδελικό peeling, διαμαντοθεραπεία κτλ βοηθάει πολύ στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Διάβασε ακόμη: Lip liner: το μολύβι χειλιών είναι το απόλυτο εργαλείο μακιγιάζ στο νεσεσέρ

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet