Το layering των αρωμάτων, το να φοράς δηλαδή το ένα άρωμα πάνω από το άλλο, είναι η νέα μόδα όχι μόνο του TikTok αλλά και στο χώρο της ομορφιάς! Και λογικό το ακούω καθώς ο καθένας θέλει να έχει την προσωπική του σφραγίδα, την δική του χαρακτηριστική μυρωδιά. Πόσες φορές σε έχουν ρωτήσει “τι άρωμα φοράς” και δεν απάντησες ποτέ θέλοντας να μυρίζεις μόνο εσύ έτσι!

Το “perfume layering” είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος για να εξατομικεύσεις το άρωμά σου συνδυάζοντας διαφορετικά αρώματα στρατηγικά. Γιατί ακόμα και αυτό, για να το πετύχεις, χρειάζεται κάποια μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις.

Δες τα παρακάτω tips που πρέπει να λάβεις υπόψιν λοιπόν, για να δημιουργήσεις ένα μοναδικό άρωμα

άρωμα

Ξεκίνησε με ένα άρωμα βάσης:

Ξεκίνησε με ένα άρωμα που αγαπάς ως βάση. Αυτό θα είναι και εκείνο που θα μείνει περισσότερο.

Βρες συμπληρωματικά αρώματα:

Προσδιόρισε τα αρώματα που συμπληρώνουν το βασικό σου άρωμα. Αυτά μπορεί να ανήκουν στην ίδια οικογένεια αρωμάτων ή να έχουν συμπληρωματικές νότες.

Κατανόησε τις “οικογένειες” αρωμάτων:

Εξοικειώσου με οικογένειες αρωμάτων όπως λουλουδάτα, εσπεριδοειδή, ανατολίτικα, ξυλώδη και φρέσκα. Αυτή η γνώση θα καθοδηγήσει τις επιλογές σου στο layering.

Ψέκασε, μην τρίβεις:

Εφάρμοσε τα αρώματα σου ψεκάζοντάς τα ελαφρά στο δέρμα σας. Να αποφεύγεις το τρίψιμο, καθώς αυτό μπορεί να αλλοιώσει το άρωμα.

άρωμα

Εφαρμογή:

Εφάρμοσε τα αρώματα σε στρώσεις, ξεκινώντας από τη βάση, και συνέχισε με συμπληρωματικά αρώματα. Άφησε κάθε στρώση να στεγνώσει πριν εφαρμόσεις την επόμενη.

Πειραματίσου και κράτησε σημειώσεις:

Το layering αρωμάτων είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και τεχνική που θα χρειαστεί σίγουρα δοκιμές και πειράματα για να βρεις τον τέλειο συνδυασμό. Κράτησε σημειώσεις με τα αρώματα που χρησιμοποιείς και τις αναλογίες τους.

Δώσε προσοχή στην ισορροπία:

Βεβαιώσου ότι κανένα άρωμα στη διαδικασία του layering δεν κατακλύζει τα άλλα. Η ισορροπία είναι το κλειδί για ένα αρμονικό μείγμα.

άρωμα

Προσαρμογή με τις εποχές:

Ορισμένα αρώματα λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικές εποχές. Τα ελαφρύτερα, φρέσκα αρώματα είναι ιδανικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τα πιο βαθιά, ανατολίτικα αρώματα ταιριάζουν στο φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ανάμειξη με νότες:

Συνδύασε τα αρώματα με τις κοινές νότες για να έχει συνοχή το άρωμα. Για παράδειγμα, συνδύασε δύο λουλουδάτα αρώματα με διαφορετικά κυρίαρχα λουλούδια για μια πολυεπίπεδη λουλουδάτη εμπειρία.

Εφάρμοσε σε σημεία παλμού:

Εστίασε το πολυεπίπεδο άρωμά σου σε σημεία παλμού όπως οι καρποί, ο λαιμός και πίσω από τα αυτιά. Αυτές οι περιοχές εκπέμπουν θερμότητα, η οποία βοηθά στη διάχυση του αρώματος.

άρωμα

Ξεκίνησε με καθαρό δέρμα:

Το layering λειτουργεί καλύτερα σε καθαρό, ενυδατωμένο δέρμα. Η λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα μπορεί να λειτουργήσει ως ουδέτερη βάση.

Αγκάλιασε την μοναδικότητα:

Να θυμάσαι ότι το layering του αρώματος είναι ένα προσωπικό ταξίδι. Το χαρακτηριστικό άρωμα σου πρέπει να αντικατοπτρίζει τη μοναδική προσωπικότητα και τις προτιμήσεις που έχεις.

Φρόντισε το αρωματικό ταξίδι που θα κάνεις να ικανοποιεί πλήρως τα γούστα σου ώστε να ανακαλύψεις γρήγορα το “signature scent” σου.

Διάβασε ακόμη:

Κονσίλερ για ώριμη επιδερμίδα: tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet