Τα προϊόντα ομορφιάς και ειδικά της περιποίησης προσώπου πραγματικά είναι μια αχανής λίστα. Κυκλοφορούν στην αγορά τόσα πολλά για μια ολοκληρωμένη skincare routine, που πολλές φορές δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε και ποιο προϊόν τελικά είναι αποτελεσματικό για την επιδερμίδα μας. Έτσι, για τη φροντίδα της επιδερμίδας το “serum” και το “booster” είναι συγκεκριμένοι τύποι προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση διαφορετικών ανησυχιών και προβλημάτων του δέρματος.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές και τα οφέλη των ορών ή των ενισχυτικών ορών στην περιποίηση της επιδερμίδας; Ας δούμε μαζί τι προσφέρουν στη φροντίδα του προσώπου για να ξέρουμε καλύτερα τι να αναζητήσουμε που να ταιριάζει καλύτερα σε εμάς!

Serum

Ορός – Serum:

Σκοπός:
Ενυδάτωση και Θρέψη: Οι οροί είναι διαμορφωμένοι με ενεργά συστατικά για να προσφέρουν ενυδάτωση, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα.
Στοχευμένη δράση: Συχνά έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα δερματικά προβλήματα, όπως λεπτές γραμμές, μελάγχρωση ή ακμή.
Υφή: Οι οροί έχουν μια λεπτή, ελαφριά σύσταση, η οποία επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση στο δέρμα.

Serum

Οφέλη:

Βαθιά διείσδυση: Λόγω της ελαφριάς υφής τους, οι οροί μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, καθιστώντας τους αποτελεσματικούς για την αντιμετώπιση ανησυχιών σε κυτταρικό επίπεδο.
Προσαρμογή: Μπορείτε να επιλέξετε ορούς προσαρμοσμένους στις συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματός σας, όπως νιασιναμίδη, υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, για μια πιο εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.
Layering: Οι οροί μπορούν εύκολα να στρωθούν με άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά. Ακόμα όμως και ο ένας ορός πάνω από τον άλλο, από το πιο λεπτόρρευστο στον πιο παχύρρευστο.

Serum

Booster:

Σκοπός:

Ενίσχυση: Τα ενισχυτικά χρησιμοποιούνται συχνά για την καλύτερη επίδραση άλλων προϊόντων περιποίησης του δέρματος ή για την αντιμετώπιση προσωρινών ανησυχιών.
Συμπληρωματικά στη ρουτίνα: Συμπληρώνουν την υπάρχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και μπορούν να προστεθούν όταν χρειάζεται. Eίναι κάπως σαν τα λάδια που μπαίνουν ακόμα και πάνω από την ενυδατική μας κρέμα.
Υφή:Τα προϊόντα booster της επιδερμίδας μπορεί να διαφέρουν ως προς την υφή και κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, όπως υγρό, gel ή ακόμα και σκόνη.

Serum

Οφέλη:

Ευπροσάρμοστα: Τα ενισχυτικά είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και μπορούν να προστεθούν στη ρουτίνα σας για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων όπως η ξηρότητα, η ερυθρότητα ή η θαμπάδα.
Ευέλικτο: Παρέχουν ευελιξία στην αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων αναγκών του δέρματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καταπραϋντικό ενισχυτικό όταν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο ή ένα ενισχυτικό λάμψης για μια πιο λαμπερή επιδερμίδα.
Ισχυρά συστατικά: Τα boosters συχνά περιέχουν ισχυρά, ενεργά συστατικά ακριβώς για να δώσουν αυτό το extra boost που χρειάζεται η επιδερμίδα.

Serum

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι οροί αποτελούν συνήθως μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, στοχεύοντας σε συγκεκριμένες ανησυχίες του δέρματος με συμπυκνωμένα συστατικά, ενώ τα ενισχυτικά είναι πιο ευέλικτα, σχεδιασμένα να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του δέρματός σας ή να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα άλλων προϊόντων στη ρουτίνα σας. Η επιλογή μεταξύ ενός ορού και ενός booster εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Διάβασε ακόμη:

Halloween make up look: ιδέες για το πιο δραματικό μακιγιάζ της σεζόν

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet