Πολλές φορές ενώ είμαστε επιμελείς με την skincare routine μας παρατηρούμε πως τα προϊόντα που βάζουμε δεν απορροφώνται! Έχετε σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να φταίει και με ποιους τρόπους μπορεί να διορθωθεί αυτό;

Σας έχω συγκεντρώσει τους πιθανούς λόγους για τους οποίους τα προϊόντα περιποίησης μπορεί να μην εισχωρούν όπως πρέπει στην επιδερμίδα σας ώστε να λάβετε άμεσα μέτρα!

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που εμποδίζουν την απορρόφηση:

Skincare

#Νεκρά κύτταρα δέρματος:

Το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, γνωστό ως κεράτινη στιβάδα, αποτελείται από νεκρά κύτταρα που μπορούν να σχηματίσουν ένα φράγμα και να εμποδίσουν τη σωστή απορρόφηση. Η τακτική απολέπισητουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, βοηθάει στην αφαίρεση αυτού του στρώματος και στη βελτίωση της απορρόφησης του προϊόντος.

#Λανθασμένη εφαρμογή προϊόντος:

Ο λάθος τρόπος εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης μειώνει και την απορρόφησή τους. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη σωστή σειρά, όταν κάνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας, ξεκινώντας από το πιο λεπτόρρευστο προϊόν και πηγαίνοντας στο πιο παχύρρευστο. Πρέπει οποιοδήποτε προϊόν, toner, serum ή κρέμα να εφαρμόζετε ομοιόμορφα σε καθαρό, στεγνό δέρμα.

Το απαλό μασάζ του προϊόντος μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απορρόφηση και φυσικά δεν βάζουμε το ένα προϊόν πάνω από το άλλο εάν πρώτα δεν έχει στεγνώσει η πρώτη στρώση!

Skincare

#Μη συμβατές συνθέσεις:

Ορισμένα προϊόντα περιποίησης μπορεί να μην συνεργάζονται καλά με τον τύπο της επιδερμίδας σας, λόγω των συστατικών ή των συνθέσεων τους. Για παράδειγμα, εάν εφαρμόσετε ένα προϊόν με βάση το λάδι και μετά ένα προϊόν με βάση το νερό από πάνω, μπορεί να μην αναμειχθούν καλά, οδηγώντας σε μειωμένη απορρόφηση. Επίσης δεν αγοράζουμε ένα προϊόν επειδή μας το σύστησε η φίλη μας ή είναι μόδα. Φροντίζουμε να ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας αλλά και στις ανάγκες που έχουμε τη δεδομένη στιγμή!

Διάβασε τη συνέχεια στο Faysbook.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet