Το να ξυπνάς με φουσκωμένη κοιλιά είναι πραγματικά σαν να παχαίνεις χωρίς να τρως- στην πραγματικότητα όμως.

Και δεν πρόκειται για ένα δυσάρεστο συναίσθημα, αλλά για μια διαταραχή που τις περισσότερες φορές οφείλεται στις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να ξεκινήσεις διορθώνοντας το πρωινό σου, το πιο βασικό γεύμα της ημέρας.

φούσκωμα

Τι είναι το φούσκωμα στην κοιλιά;

Η διογκωμένη κοιλιά οφείλεται σε μη φυσιολογική παρουσία αερίων στο στομάχι ή την εντερική οδό. Πολύ συχνά οφείλεται και σε δυσκοιλιότητα ή κατακράτηση νερού. Άλλος θεμελιώδης παράγοντας μπορεί να είναι το άγχος και οι ορμονικές αλλαγές.

Τη βασική αιτία θα τη βρείτε με τη βοήθεια ενός ειδικού, και μόλις εντοπιστεί η αιτία, θα είναι δυνατή η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Σε πολλές περιπτώσεις η διόρθωση των διατροφικών συνηθειών μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση της διαταραχής ή τουλάχιστον στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η σημασία της σωστής διατροφής

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να χαλαρώσεις από το φούσκωμα στην κοιλιά.

Το πιθανότερο είναι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι τρως αδηφάγα χωρίς να μασάς αρκετά το φαγητό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αεροφαγία και κατά συνέπεια σε πρήξιμο της κοιλιάς.

Ακόμη και η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών και ανθρακούχων νερών, καθώς και η κακή ενυδάτωση μπορεί να οδηγούν στα ίδια συμπτώματα, όπως και η υπερβολική χρήση αλατιού που προκαλεί κατακράτηση.

Διάβασε περισσότερα στο Faysbook.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet