Όλο και περισσότερο ακούμε στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς για τη βιωσιμότητα και για τα vegan προϊόντα. Η φιλοσοφία του βιγκανισμού εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους τομείς, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης και δράσης μας. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα vegan προϊόντα ομορφιάς, τι είναι και αν υπερτερούν σε κάτι σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα περιποίηση τους δέρματός μας.

vegan

Τι είναι τα vegan προϊόντα ομορφιάς;

Για αρχή είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα vegan προϊόν μπορεί να μην είναι 100% vegan. Vegan θεωρούνται τα προϊόντα που δεν περιέχουν συστατικά που προέρχονται από ζώα. Ζωικά παράγωγα μπορεί να θεωρηθούν το μέλι, η κηρύθρα, το κολλαγόνο, η κερατίνη κ.α.. Ένα vegan προϊόν μπορεί να θεωρείται ότι προέρχεται από 100% φυτικά παράγωγα αλλά για να βγει στην αγορά μπορεί να έχουν γίνει σε πειράματα σε ζώα ώστε να πιστοποιηθεί για την ασφαλή χρήση του από τον άνθρωπο.

Εδώ έρχονται τα cruelty-free καλλυντικά, δηλαδή καλλυντικά τα οποία για τη δημιουργία τους δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα. Τα cruelty-free καλλυντικά δεν είναι απαραίτητα vegan, η συγκεκριμένη κατηγορία έχει να κάνει αποκλειστικά με τα πειράματα που γίνονται στα ζώα. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε πάντα τις ετικέτες που περιέχει το κάθε προϊόν γιατί ακόμη κι αν ένα προϊόν είναι 98% vegan μπορεί να περιέχει και συστατικά ζωϊκής προέλευσης.

Τα vegan beauty προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά;

Τα vegan προϊόντα ομορφιάς αυτό που κάνουν είναι να ενισχύουν τον οργανισμό με φυσικό τρόπο. Είναι ιδανική επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες καθώς δεν προκαλούν ερεθισμούς. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές θεωρίες ότι τα vegan προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες περισσότερες από τα συμβατικά. Ο λόγος είναι επειδή ακριβώς φτιάχνονται από φυσικά και φυτικά συστατικά. Κατά συνέπεια, αν έχεις κάποια αλλεργία σε κάποιο φυτό ή άνθος και η κρέμα ή το προϊόν που χρησιμοποιείς το έχει στη σύστασή του είναι σημαντικό να κάνεις πρώτα ένα τεστ, να το χρησιμοποιήσεις στο εσωτερικό του χεριού σου πρώτα για να προλάβεις τυχόν παρενέργειες.

Να θυμάσαι: δεν υπάρχει ένα κατάλληλο προϊόν για όλους, υπάρχει το κατάλληλο για τη δική σου επιδερμίδα προϊόν.

Μερικά vegan προϊόντα ομορφιάς που ξεχωρίσαμε στην αγορά

Διάβασε επίσης: Setting spray: πιστεύεις ότι δεν το χρειάζεσαι; Θα αναθεωρήσεις! Και 6 προϊόντα να διαλέξεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet