Δεν μπορώ να έρθω σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Συμβαίνει κάτι με εμένα;

Όχι δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως με σένα! Μάλιστα, είσαι και πλειοψηφία αφού το 70% των γυναικών δεν έρχεται σε οργασμό χωρίς απευθείας κλειτοριδική επαφή. Η συνουσία τις περισσότερες φορές δεν προσφέρει άμεση κλειτοριδική επαφή με αποτέλεσμα την μη επίτευξη οργασμού! Εάν έχεις πρόβλημα στο να φτάσεις σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ξόδεψε λίγο παραπάνω χρόνο στα foreplay, ίσως βάζοντας στο παιχνίδι και τον δονητή σου!

Είναι φυσιολογικό να βγαίνουν αέρια από τον κόλπο μου κατά τη διάρκεια του σεξ ή του οργασμού;

Απόλυτα φυσιολογικό! Για να το πούμε απλά κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να εγκλωβιστεί αέρας, ο οποίος απελευθερώνεται κατά την παλινδρομική κίνηση! Εάν συμβαίνει συνέχεια, τότε μπορείς να απευθυνθείς στον γυναικολόγο σου. Να θυμάσαι πως μπορείς να τον ρωτήσεις τα πάντα!

Μπορεί το πέος να σπάσει κατά τη διάρκεια του σεξ;

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης επαφής ή κάποιας πολύ λάθος κίνησης, μπορεί! Πιο συχνό φαινόμενο όμως είναι να σπάσει κατά τη διάρκεια ενός πολύ έντονου αυνανισμού. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει «συγκομιδή» σε κάποιο νοσοκομείο.

Μερικές φορές έχω προσποιηθεί οργασμό. Τώρα αισθάνομαι την υποχρέωση να το κάνω κάθε φορά. Πως μπορώ να σταματήσω να αισθάνομαι έτσι;

Εάν έχει συμβεί μόνο μερικές φορές απλά προσπάθησε να σταματήσεις, καθώς δεν βοηθά ουσιαστικά κανέναν, ούτε εσένα αλλά ούτε και τον σύντροφό σου! Αν δεν συζητήσεις μαζί του ότι κατά τη διάρκεια του σεξ δεν έρχεσαι τόσο συχνά σε οργασμό όσο εκείνος και δεν τον βοηθήσεις ώστε να μάθει τι ικανοποιεί και εσένα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί!

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση του σεξ;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως υπάρχουν! Αρχικά οι cardio ασκήσεις βοηθούν στο να αποκτήσεις περισσότερες αντοχές όχι μόνο στον διάδρομο του γυμναστηρίου αλλά και στο σεξ! Επιπλέον οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και το streching βελτιώνουν την ευλυγισία σου και σε βοηθούν να κάνεις (και να διατηρήσεις για αρκετή ώρα) μια μεγάλη γκάμα στάσεων.  Κυρίως όμως υπάρχουν οι ασκήσεις kegels οι οποίες ενδυναμώνουν τους μυς του πυελικού εδάφους. Κρατώντας και αφήνοντας αυτούς τους μυς – σαν να θέλετε να κρατήσετε τα ούρα σας – τους γυμνάζεται όσο δεν φαντάζεστε. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα από 10 λεπτά.

Ορισμένες φορές ερεθίζομαι παρακολουθώντας πορνό ή έχω φαντασιώσεις που όμως ποτέ δεν θα ήθελα να κάνω στην πραγματικότητα. Είναι φυσιολογικό;

Βεβαίως και είναι! Το ότι πολλές φορές βρίσκεις κάτι ερεθιστικό, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ήθελες να το κάνεις. Πολλές φορές όταν κάτι είναι έξω από την comfort zone μας, μας τρομάζει, οπότε ίσως κάποια στιγμή αν μας δοθεί η ευκαιρία να πρέπει να το δοκιμάσουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πραγματοποιήσουμε την κάθε φαντασίωσή μας! Πολλά πράγματα μπορούν να μένουν σε φαντασιακό επίπεδο χωρίς να σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει με την ψυχοσύνθεσή σου!

Που είναι το σημείο G μου;

Η ερώτηση του εκατομμυρίου είναι αυτή! Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το θέμα! Είναι εκείνοι που πιστεύουν πως δεν υπάρχει σημείο G. Άλλοι υποστηρίζουν πως υπάρχει αλλά διαφωνούν στο που ακριβώς βρίσκεται! Η μία σχολή υποστηρίζει ότι είναι ο αδενικός ιστός γύρω από την ουρήθρα (πίσω από το ηβικό οστό, 2 εκατοστά μέσα στον κόλπο). Άλλοι πιστεύουν ότι είναι πιο πίσω, σε μια τριγωνική περιοχή στο πίσω μέρος του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης που ονομάζετε trigone ή T-zone όπου ενώνονται ορισμένα νεύρα. Πιθανά να είναι ένας συνδυασμός όλων γι’ αυτό κάνε και μόνη σου δοκιμές, να δεις τι σου αρέσει, έχοντας κατά νου ότι το πιο «αποδοτικό» σημείο G βρίσκεται στον …εγκέφαλό σου! Χαλάρωσε!

Μπορεί το πρωκτικό σεξ να μου προκαλέσει αιμορροΐδες;

Σπανιότατα! Πρέπει να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις (αν μπορείς και επιθυμείς! Αν δεν μπορείς, απλά σταμάτα το). Αυτού του είδους το σεξ πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές (ιδιαίτερα τις πρώτες φορές) για να μην τραυματιστεί η περιοχή. Πολύ θα σε βοηθήσει ένα λιπαντικό (υπάρχουν πολλά στην αγορά για αυτό τον σκοπό). Εάν φοβάσαι, την ίδια την πράξη, μπορείς να βοηθηθείς από ειδικά βοηθήματα του σεξ που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την περιοχή για πιο ασφαλή διείσδυση.

Μερικές φορές, ενώ έχω όρεξη δεν είμαι αρκετά υγρή. Τι φταίει;

Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, να διήρκεσαν τα προκαταρκτικά λίγη ώρα ή να αντιμετωπίζεις κάποια ορμονικά θέματα (πχ προεμμηνόπαυση- εμμηνόπαυση). Επίσης άλλοι λόγοι είναι η χρήση χαπιών όπως αντισταμινικά κ.α. Μπορείς να ρωτήσεις τον/ την γυναικολόγο σου και να σου λύσει όλες τις απορίες!

Μπορώ να μείνω έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Πολλές γυναίκες έχουμε την πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν μπορούμε να μείνουμε έγκυες. Αυτό είναι λάθος. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση για την Εγκυμοσύνη, το σπέρμα μπορεί να μείνει ζωντανό στον κόλπο για περίπου 5 μέρες, οπότε αν και οι πιθανότητες είναι μικρές, υπάρχουν! Οπότε χρησιμοποιούμε πάντα προστασία αν ένα παιδί δεν είναι στα σχέδιά σου.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet