Το γυναικείο σώμα είναι ανατομικά φτιαγμένο να έχει πολλούς οργασμούς, από την κλειτορίδα, τον κόλπο, τον τράχηλο, το σημείο G, το στήθος και τον πρωκτό. Και μάλιστα οι γυναίκες μπορούν να είναι πολυοργασμικές, δηλαδή να έχουν πολλούς και συνεχόμενους οργασμούς κατά την διάρκεια του σεξ.

Ωστόσο το 20% των γυναικών, σύμφωνα με επίσημες σεξολογικές έρευνες, δεν έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της διείσδυσης. Και το 10% δεν έχουν οργασμό ούτε κατά τον αυνανισμό τους. Τί μπορεί να συμβαίνει; Πώς γίνεται ανατομικά να έχουμε τους οργασμούς μας αλλά ψυχολογικά να μην τους έχουμε;

 

Τα πιο συνηθισμένα λοιπόν ψυχολογικά αίτια για τα οποία δεν έχουμε τον οργασμό μας είναι:

·         Αρνητικά μηνύματα σχετικά με το σεξ από την οικογένεια, κατά την παιδική και εφηβική μας ηλικία. 

·         Υπεραυστηρές θρησκευτικές πεποιθήσεις

·         Ενοχές γύρω απ΄την σεξουαλικότητα

·         Οι ερωτικές αισθήσεις προκαλούν ασυνείδητες συγκρούσεις. Ναι, μπορεί να έχουμε απελευθερωθεί πλέον οι γυναίκες, και να κάνουμε σεξ με διαφορετικούς άντρες, ωστόσο οι αρνητικές πεποιθήσεις για τη γυναικεία σεξουαλικότητα μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο ασυνείδητο. Οι πατριαρχικές κοινωνίες, απαγόρευσαν την ηδονή στις γυναίκες επί αιώνες. Οι γυναίκες έπρεπε να είναι οπωσδήποτε παρθένες πριν τον γάμο, τίμιες, ανέγγιχτες, άσπιλες, αγνές, και μέσα στο γάμο, έπρεπε να μην απολαμβάνουν το σεξ. Εκεί είναι η αρχή του κακού. Μπορεί σήμερα να πατάμε καλύτερα πάνω στην σεξουαλικότητά μας, αλλά είναι πολλές οι εσωτερικές συγκρούσεις από τις περιοριστικές πεποιθήσεις που περνουν στο μεγάλωμα των κοριτσιών για το σεξ και την σεξουαλικότητά τους. 

·         Αρνητική εικόνα εαυτού, χαμηλή αυτοεκτίμηση δηλαδή, δεν νιώθω όμορφη, δεν είμαι σέξι, είμαι διαφορετική από τις άλλες γυναίκες, δεν θα τα καταφέρω, δεν τα κάνω καλά στο σεξ κλπ

·         Αρνητική εικόνα σώματος, αντί δηλαδή να χαθείς στην ηδονή, σκέφτεσαι πώς είναι οι γλουτοί σου, να αλλάξεις στάση γιατί αυτή δεν σε κολακεύει κλπ, κάνεις απόσπαση δηλαδή, δεν είσαι στο σεξ. 

·         Περιορισμένες σεξουαλικές εμπειρίες. Είναι λογικό τα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής μας ζωής να μην έχουμε τους οργασμούς μας και με την εμπειρία τα επόμενα χρόνια να τους βρίσκουμε. 

·         Ελάχιστη χρησιμοποίηση της φαντασίας. Προσέξτε, ο εγκέφαλος είναι το όργανο με το οποίο κάνουμε σεξ. Στη Νεολιθική Εποχή συνέβη αυτό, τότε έφυγε το σεξ από τις ορμόνες και τα γεννητικά όργανα, και πήγε στον εγκέφαλο. Από εκεί και πέρα, σεξ ο άνθρωπος κάνει με τον εγκέφαλο. Άρα ο εγκέφαλος την ώρα του σεξ πρέπει να είναι εκεί, στο σεξ. Και να είναι «εκεί» σημαίνει να είναι σε ερωτικές σκέψεις και φαντασιώσεις. 

·         Ανεπαρκής ερεθισμός. Η γυναίκα και το κοτόπουλο θέλουν χέρι, λέει ο λαός. Η σεξολογία λέει «η γυναίκα, το κοτόπουλο και ο γέρος θέλουν χέρι». Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι άντρες αντιλαμβάνονται την ανάγκη των προκαταρκτικών μόνο σε μεγάλη ηλικία, όταν πλέον δεν μπορούν να έχουν στύση χωρίς αρκετά προκαταρκτικά. Όταν είναι νέοι, δεν τα χρειάζονται. Έτσι δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά της γυναικείας σεξουαλικότητας. Καλό θα ήταν να μην περιμένεις να φτάσει σε μεγάλη ηλικία ο σύντροφός σου, να του εξηγήσεις από τώρα τη σημασία των προκαταρκτικών για σένα, και πώς ακριβώς τα θέλεις. 

·         Φόβος απώλειας ελέγχου. Από τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν έχει οργασμό. 

·         Ο οργασμός έχει στο μυαλό σου συμβολική και κορυφαία σημασία. Είναι βέβαιο, αν κατά την διάρκεια του σεξ σκέφτεσαι για να δούμε, θα έχω οργασμό, δεν θα έχεις. Γιατί κάνεις απόσπαση, δεν έχεις χαθεί στην ηδονή. Η υψηλή διέγερση είναι το ζητούμενο, όχι ο οργασμός. Θα έρθει σαν αποτέλεσμα της υψηλής διέγερσης και της απώλειας ελέγχου. 

Δες και τα υπόλοιπα βίντεο της Ειρήνης Χειρδάρη:

Τι είναι σέξι για τους άντρες;
Πώς πάω από τον κλειτοριδικο στον κολπικό οργασμό;

Πώς θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του ότι του αρέσεις.

Ειρήνη Χειρδάρη, sex coach & sex therapist, author 

Διαβάστε επίσης:

Squirting ή αλλιώς γυναικεία εκσπερμάτιση: Πώς θα το πετύχεις σε 3 βήματα! #video

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet