Μια πολύ συχνή απορία του κόσμου όλων των ηλικιών, είναι το εάν αυτά τα εμπορικά σκευάσματα, με το τίτλο λιποδιαλύτες ή λιποτροπικά, βοηθούν στην ουσιαστική απώλεια βάρους και πόσο.

Τα σκευάσματα αυτά, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Τους θερμογενετικούς και τους μη θερμογενετικούς λιποδιαλύτες και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το όνομα έχει να κάνει με το αν προκαλούν αύξηση της θερμογένεσης (άνοδο θερμοκρασίας σώματος) εκείνου που τα παίρνει, η όχι, άρα και κατ’ επέκταση και πρόκληση αυξημένης εφίδρωσης, κατάσταση που είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους.

Η ιδανική τους χρήση, λόγω των συστατικών που περιέχουν (ενδεικτικά τα πιο συνηθισμένα και ευρέως χρησιμοποιούμενα Ταυρίνη, καφείνη, L-Καρνιτίνη κ.α.), δεν ενδείκνυνται σε όλες τις περιπτώσεις. Γι’ αυτό και απαιτείται πάντα συμβουλή ειδικού, ενώ παράλληλα, εξωγενής χορήγηση τέτοιων σκευασμάτων επιβάλλει αυτόματα και μια συγκεκριμένη διατροφική συμπεριφορά. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να συνδυάζονται με λιπαρές τροφές, και αλκοολούχα ποτά προς αποφυγή όλων των εν δυνάμει παρενεργειών.

Το πιο ουσιαστικό που πρέπει να εμπεδώσει ο οποιοσδήποτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει λιποτροπικά, είναι το γεγονός, ότι, εάν αυτά δεν συνδυαστούν με διατροφή και άσκηση, εκμηδενίζεται η δράση τους.

Λιποδιαλύτες

Η εξίσωση της απώλειας βάρους

Επιχειρώντας λοιπόν, να αποδώσουμε με μια απλή εξίσωση τα παραπάνω λεγόμενα, απλά και κατανοητά χωρίς δυσνόητες έννοιες:

Α = Επιθυμητό αποτέλεσμα: απώλεια πόντων σε επίφοβες περιοχές και απώλεια βάρους

1. → Προσεγμένη διατροφή

2.→ Εξατομικευμένη άσκηση αερόβια ή με αυξομειούμενες εντάσεις

3.→ Χρήση λιποτροπικών

Α = (1 * 2) *3

Συμπερασματικά λοιπόν

Διαπιστώνουμε πως ναι, ένα λιποτροπικό, μπορεί να έχει επίδραση και αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια ουσιαστικής απώλειας βάρους, αλλά πάντα σε συνδυασμό και με άλλες αλλαγές. Μόνα τους πολύ δύσκολα, και σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε το Γιώργο Χαραλαμπίδη, Ειδικός Φυσικής Αγωγής, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Πιστοποιημένος Ερευνητής Π.Ο.Υ (W.H.O).

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet