Μαζεύεις ότι κουράγια έχεις και σηκώνεσαι να πας στο γυμναστήριο! Φυσικά και δεν πας για την πλάκα σου αλλά για να κάψεις όσες περισσότερες θερμίδες μπορείς– ίσως κι αυτό το μπέργκερ που έφαγες χτες το βράδυ μετά το ποτό με θράσος. Τα καλά νέα είναι πως με μικρές αλλαγές στην άσκησή σου μπορείς να πετύχεις το κάψιμο περισσότερων θερμιδών κατά την άσκηση! Πάρε χαρτί και μολύβι ή κάνε τα screenshot να τα θυμάσαι όταν θα πας γυμναστήριο!

Επίλεξε ασκήσεις κυρίως για το κάτω μέρος του σώματός σου

Τα καθίσματα καίνε θερμίδες! Τα βαθιά καθίσματα θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες συνολικά από ότι να γυμνάσεις τους δικέφαλους σου, μιας και οι μεγαλύτεροι μύες που ξοδεύουν την περισσότερη ενέργεια είναι στα πόδια. Δουλεύοντας μεγαλύτερους μυς, και άρα περισσότερες μυϊκές ίνες, οδηγείς το σώμα σου να σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια. Με την άσκηση των γλουτών, των τετρακέφαλων και των μηριαίων δικεφάλων, γίνεται  πραγματικά μια καλύτερη καύση λίπους.

Δοκίμασε: βαθιά καθίσματα, προβολές και deadlifts (άσκηση κατά την οποία σηκώνουμε βάρη από το έδαφος μέχρι το ύψος των γοφών).

Tip: όταν γυμνάζεις τα χέρια σου, κάνε το όρθια (εάν είναι δυνατόν) γιατί μόλις κάτσεις οι μύες των ποδιών που δαπανούν και τις περισσότερες θερμίδες, «αδρανούν».

Η καλύτερη άσκηση είναι η γρήγορη και έντονη με διαλείμματα

Μπορείς να κάψεις περισσότερες θερμίδες εάν κάνεις την άσκηση στο ελλειπτικό γρηγορότερα (ναι καταλαβαίνουμε). Το μυστικό είναι η γρήγορη άσκηση με διαλείμματα. Με την εναλλαγή των περιόδων άσκησης-ξεκούρασης, έχεις την ευκαιρία να ασκηθείς πιο σκληρά, για περισσότερη ώρα γιατί δίνεις στον εαυτό σου μια ανάσα κι άρα περισσότερες αντοχές. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι με την έντονη άσκηση με διαλείμματα, πετυχαίνουμε δαπάνη των θερμίδων ακόμα και μετά την προπόνηση.

θερμίδες

Βάλε κιλά στα βάρη σου!

Αν είσαι η καινούργια του γυμναστηρίου οκ κάνε την πρώτη εβδομάδα με μονόκιλα. Μετά όμως φρόντισε να αυξάνεις σταδιακά τα κιλά σου (μη βαριέσαι). Όπως είναι γνωστό, όσο περισσότερους γυμνασμένους μυς έχουμε στο σώμα μας τόσο γρηγορότερο μεταβολισμό! Αυτό που ίσως δεν γνώριζες, είναι ότι το να σηκώνεις λίγο περισσότερα κιλά στα βάρη, ξοδεύεις περισσότερες θερμίδες τη στιγμή που το κάνεις διασπώντας μυϊκή πρωτεΐνη, για την οποία το σώμα σου αργότερα δαπανά ενέργεια ώστε να την αποκαταστήσει. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς με τα παραπάνω κιλά γι’ αυτό καλό θα είναι να τα αυξήσεις σταδιακά!

Κάνε δυναμικές διατάσεις

Οι στατικές διατάσεις (τοποθέτηση του μυός σε μια ειδική θέση με ταυτόχρονη ακινητοποίηση του κορμού) πριν την άσκηση δεν ενδείκνυνται για την καύση θερμίδων. Οι δυναμικές διατάσεις (ρυθμικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις όπως διπλώσεις, ταλαντεύσεις ή αναπηδήσεις), κρατούν τους μυς πιο ισχυρούς, έτσι ώστε να πραγματοποιήσεις περισσότερες επαναλήψεις, να ασκηθείς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και άρα να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

θερμίδες

Άλλαζε ανά διαστήματα το πρόγραμμά σου!

Όταν πρόκειται για την προπόνηση σου, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε μια ρουτίνα και μια αποτελμάτωση. Ένα γυμνασμένο σώμα χρειάζεται μόλις τρεις εβδομάδες για να προσαρμοστεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό σε μια συγκεκριμένη άσκηση. Οπότε μετά από 4-6 εβδομάδες (εξαρτάται το πόσο γυμνασμένη είσαι) ξεκίνησε τις παραλλαγές των ασκήσεών σου και άλλαξε τα σετ και τις επαναλήψεις!  Η αλλαγή των ασκήσεων ή ακόμα και η αλλαγή του αριθμού των σετ και των επαναλήψεων, μπορεί να κρατήσουν το σώμα σου σε τέτοια κατάσταση που να καίει περισσότερες θερμίδες σε κάθε προπόνηση.

Διαβάστε επίσης: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet