Όλοι ψάχνουμε τρόπους να «λιώσουμε» το λίπος. Κι όποιος σου πει ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται εύκολα, θα σου πει τεράστιο ψέμα. Αρχικά είναι σίγουρο ότι χρειάζεται: προπόνηση με βάρη, cardio, σωστή διατροφή και ίσως και κάποια συμπληρώματα. Και πάλι όμως αυτά μπορεί να μην είναι αρκετά. Και παρόλο που τα κάνουμε όλα σωστά, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα επίμονα κιλά.

Πριν απογοητευτείς και τα παρατήσεις λοιπόν, πρόσθεσε αυτά τα 3 κόλπα για να ενισχύσεις τις πιθανότητες να κάψεις το ανεπιθύμητο λίπος:

#1 Πιες περισσότερο νερό

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να χάσεις λίπος είναι να γεμίζεις όσο πιο συχνά μπορείς το μπουκάλι σου με φρέσκο νερό. Και να το πίνεις, βεβαίως. Το σώμα μας έχει την τάση να κάνει κατακράτηση όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό. Αυτό το κάνει γιατί προσπαθεί να κάνει οικονομία, καθώς δεν γνωρίζει αν εμείς δεν πίνουμε επειδή το ξεχάσαμε ή επειδή είμαστε στην έρημο και δεν μπορούμε να βρούμε. Το αποτέλεσμα; Αυτή η «αφυδάτωση» μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε φουσκωμένοι και μπορεί να επιβραδύνει τις διαδικασίες λειτουργίας του μεταβολισμού μας. Το νερό είναι απαραίτητο επίσης από τους μύες για να καίμε θερμίδες. Μην ξεχνάς λοιπόν, να πίνεις άφθονο νερό και να παραμένεις ενυδατωμένη, και να διώχνεις το φούσκωμα.

λίπος

#2 Περιόρισε τη ζάχαρη

Γνωρίζουμε ότι η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην απώλεια βάρους. Η τακτική προπόνηση δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα χωρίς την απαραίτητη προσαρμογή της διατροφή μας. Νο1 διατροφικός κανόνας: κόψε τη ζάχαρη. Σε οποιαδήποτε μορφή της. Γιατί δεν βρίσκεται μόνο στα γλυκά, αλλά και στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή ορμονών που κάνουν το σώμα να διατηρεί το λίπος του. Επίσης, τα επίπεδα παραγωγής ινσουλίνης θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της υπερβολικής πρόσληψης ζάχαρης. Άλλες ορμόνες μπορεί επίσης να μην καταφέρνουν να βρίσκονται σε ισορροπία επειδή το σώμα είναι απασχολημένο με την παραγωγή ινσουλίνης. Αυτό το στρεσάρει και το οδηγεί να παράγει κορτιζόλη (την ορμόνη του στρες). Και ο μεταβολισμός σας μπαίνει σε λειτουργία ασφαλείας λόγω της αυξημένης κορτιζόλης, καθιστώντας έτσι δυσκολότερο το «λιώσιμο» του λίπους.

λίπος

#3 Διπλασίασε την προπόνησή σου

Πριν κλείσεις αυτό το άρθρο εξηγούμαστε: δεν λέμε να προπονείσαι δύο φορές την ημέρα όπως κάνουν οι άλλοι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συνδυάσεις την άσκηση υψηλής έντασης με την προπόνηση ενδυνάμωσης για να σε βοηθήσει να επιτύχεις ταχύτερη απώλεια λίπους. Η ενέργεια που καταναλώνεται έτσι είναι υψηλότερη. Κι αυτό βοηθάει στο να εξαντλούνται τα αποθέματά γλυκογόνου (που παρέχουν ενέργεια) πιο γρήγορα και να αρχίζει να καίγεται το λίπος.

Διάβασε ακόμη:

5 εύκολοι τρόποι για να χάσεις βάρος και να φτιάξεις το summer body των ονείρων σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet