Αγαπάτε τον χορό, αλλά αγαπάτε και το pilates; Αν ναι, τότε ήρθε ή ώρα να μάθετε για μια νέα μέθοδο που εφαρμόζει και τις δύο αυτές αγαπημένες ασκήσεις σε μία και μας προσφέρει πράγματικά αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Το καλύτερο κομμάτι όμως είναι ότι η μέθοδος αυτή ξεκίνησε από μια Ελληνίδα μπαλαρίνα. Η Ευδοξία Παπασταμίου μας λέει τα πάντα για αυτό, που μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια και ακούει στο όνομα «DacneMyPilates by Evdoxia».

pilates

Τι είναι το «DacnceMyPilates by Evdoxia»;

Είναι μια νέα μέθοδος εκγύμνασης, στην οποία αντί να μετράμε τις επαναλήψεις τις χορεύουμε! Όλο το workout διανθίζεται με χορογραφιες που η κάθε μια εστιάζει σε ενα ή και περισσότερα σημεία του σώματος (κοιλιά, γλουτούς,χέρια) και με τον τρόπο αυτό μπορείς να γυμανστείς χωρίς να καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα.

Έχει κοινά και διαφορές με τον χορό και το pilates;

Ούσα επαγγελματίας μπαλαρίνα έχω συνδυάσει τα οφέλη του pilates με τα οφέλη του μπαλέτου. Σε κάθε workout γυμνάζουμε όλο το σώμα συνδυάζοντας κινήσεις και από τα δυο. Το DanceMyPilates είναι εμπνευσμένο και δομημένο πάνω και στα δυο και στις τεχνικές τους αλλά με μια διαφορετική προσέγγιση.

pilates

Πως ξεκίνησες με την ιδέα σου;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Βαριόμουν να γυμναστώ με όποιον τρόπο ήξερα μέχρι τότε. Ήταν καραντίνα και με πίεσα, ενώ δεν είχα καμία διάθεση, να γυμναστώ και έβαλα τα ακουστικά μου και μια playlist που μου έφτιαχνε την διάθεση. Καταλάθος άρχισα να χορογραφώ ένα τραγούδι της Dua Lipa με κινήσεις κοιλιακών από το pilates. Μόλις τελείωσε το τραγούδι είχα γυμνάσει κοιλιακούς πιο πολύ και από ότι σκόπευα, σε πολύ λιγότερο χρόνο και μάλιστα άκουγα και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια.

Σταμάτησα και σκέφτηκα «Αυτός είναι ένας νέος τρόπος γυμναστικής και τον λένε DancingMyPilates!» Φυσικά έχει εξελιχθεί έχει γίνει μια ολόκληρη μέθοδος με επίπεδα και είδη και δεν είναι απλά χορογραφίες αλλά από εκείνη την μέρα της άνοιξης του 2020 βγάζω χορογραφίες και κάθε φορά νιώθω ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό και περισσότερο.

pilates

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Θα ήθελα πάρα πολύ να διαδώσω τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε το DanceMyPilates. Δεν υπάρχουν κανόνες στο healthy lifestyle αν θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου, μπορείς με τρόπο που ταιριάζει σε εσένα και όχι με τοξικούς κανόνες και «πρέπει».

Για εμένα ήταν και είναι σημαντικό να χορεύω κάθε μέρα και να μην την ζω απλά. Από όταν ξεκίνησε το ταξίδι του DanceMyPilates ανυπομονώ να ξυπνήσω κάθε πρωί και να ζήσω την μέρα. Θα ήταν λοιπόν χαρά μου σε όποιον νιώθει ότι η μέθοδος μου του ταιριάζει να κάνουμε το ταξίδι για τους στόχους του μαζί είτε με τα mini groups είτε με τα online workouts είτε με τα video workouts.

pilates

Γιατί πρέπει κάποιος να ξεκινήσει σήμερα κιόλας!

Αν βαριέται κάποιος την γυμναστική ή θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, διασκεδαστικό και αποτελεσματικό είναι η λύση του το DanceMyPilates είτε το Classic είτε το ballet edition ή το Flexibility&Strength (ή όλα μαζί). Θα γραμμώσει, θα δυναμώσει, θα αυξήσει ευλυγισία ακόμα και αν είναι τελείως αρχάριος και όλα αυτά χορεύοντας τις επαναλήψεις του με τις πιο fun playlists.

Διαβάστε επίσης:

6 αποτελεσματικοί τρόποι για να καις 500 θερμίδες την ημέρα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet