Όταν μιλάμε για δυνατό κέντρο, δεν αναφερόμαστε μόνο στους κοιλιακούς μας μυς. Είναι ώρα να τονίσουμε τη σημασία που έχει για την υγεία μας ο δυνατός κορμός γενικότερα, ο οποίος περιλαμβάνει την πλάτη μας, τη σπονδυλική μας στήλη, μέχρι και χαμηλά τα ισχία μας. Ειδικά εμείς οι γυναίκες συνηθίζουμε να επικεντρωνόμαστε στους κοιλιακούς και τους γλουτούς μας και αφήνουμε απ’ έξω την πλάτη μας. Κι από εκεί ξεκινούν διάφορα θέματα υγείας.

Η ενδυνάμωση του κορμού είναι ουσιώδης για την εξέλιξη αναπτυξιακών δεξιοτήτων και γενικά την υγεία μας. Είναι το κέντρο ελέγχου για οτιδήποτε κάνει το σώμα μας. Είναι δύσκολο για κάποιον να ισορροπήσει, να καθίσει ευθυτενής σε μια καρέκλα, να κρατήσει ένα μολύβι, να κάνει σωστό έλεγχο ψαλιδιού ή να εκτελέσει πηδηματάκια αν δεν έχει έναν ισχυρό κορμό σώματος. Μάλιστα, η μειωμένη δύναμη του κορμού μπορεί να συμβάλλει στην καθυστερημένη ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων. Επίσης στην αδυναμία διατήρησης μιας λειτουργικής στάσης τόσο στο σπίτι, όσο και στο γραφείο ή το σχολείο.

Αλλά και στην άσκηση, ο δυνατός κορμός είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να τρέχεις καλύτερα, θα απορροφά τους κραδασμούς χωρίς να επιβαρύνει το σώμα σου, θα εμποδίσει να γυρίσεις το πόδι σου ή να πάθεις διάστρεμμα, θα αυξήσει τη δύναμη των χεριών και των ποδιών σου.

Κατά συνέπεια, χρειάζεται να δίνουμε την ίδια σημασία στο πίσω μέρος του κορμού όσο και στο μπροστά! Οι ραχιαίοι είναι εξίσου σημαντικοί όσο και οι κοιλιακοί. Στον κορμό υπάρχει ένα σύνολο μυών που τυλίγονται γύρω από το σώμα μας και είναι καλά κρυμμένοι. Γι’ αυτό χρειάζονται ειδικές και κατάλληλες ασκήσεις για να έχουμε τα οφέλη που αναφέραμε.

Η Μαρία Κοκώνη στο βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει 5 ασκήσεις για γερό κορμό!

Δες ακόμη τα βίντεο: Οι 2 σε 1 ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς και δυνατή μέση! 

5 ασκήσεις & 5 tips για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου! 

Κάνεις καθιστική ζωή; Αυτές οι 6 ασκήσεις από την Pilates instructor θα σε σώσουν

5 ασκήσεις για κοιλιά- πλάκα (και χωρίς να κουραστείς)

Μαρία Κοκώνη, Pilates & Clinical Pilates Instructor, https://www.instagram.com/aria.kk/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet