Ο καθένας γεννιέται με τη δική του μοναδική σιλουέτα, αλλά αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις υπάρχουν οι σωστές ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. Για κάποιους, η εκγύμναση των μυών των ποδιών μπορεί να είναι προτεραιότητα. Άλλοι μπορεί να θέλουν να τονώσουν τα χέρια τους ή να δουλέψουν για ένα six-pack. Σήμερα, όμως, θα μοιραστούμε την #1 προπόνηση για να πετύχεις αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως φιγούρα κλεψύδρας.

Η σιλουέτα αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία της μόδας και σύμφωνα με το MedicineNet αποτελείται από έντονο μπούστο, μεγαλύτερους γοφούς και στενή μέση. Ο καθένας έχει τη δική του ρουτίνα γυμναστικής. Εάν όμως η φιγούρα κλεψύδρα είναι κάτι που θα ήθελες να πετύχεις, αν έχεις φιγούρα κλεψύδρα και θα ήθελες να βελτιώσεις την όψη της τότε σίγουρα θα σε ενδιέφερε να μάθεις ότι η Caroline Grainger, πιστοποιημένη ISSA Personal Trainer στο FitnessTrainer Online Personal Trainers, προτείνει την ακόλουθη προπόνηση που τυχαίνει να είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις στα αποτελέσματα που αναζητάς.

Cardio

Η Grainger επισημαίνει ότι αν ο στόχος σου είναι να σμιλεύσεις το σώμα σου, η προπόνηση σου πρέπει να περιλαμβάνει cardio. Η ίδια εξηγεί, «Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι ιδιαίτερα καλή στην καύση θερμίδων και τη μείωση του λίπους, που είναι το κλειδί για να αποκτήσεις σιλουέτα κλεψύδρα».

Όσο για το είδος του cardio που πρέπει να επιλέξεις, η Grainger προτείνει τρέξιμο, ποδήλατο, κωπηλασία ή γρήγορο περπάτημα. Εάν αυτές οι επιλογές δεν είναι ακριβώς της αρεσκείας σου, τότε συνιστά να εξετάσεις αθλήματα όπως το τένις ή το μπάσκετ.

σιλουέτα

Lateral squats

H Grainger προτείνει επίσης να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου πλάγια squats, σημειώνοντας: «Μια φιγούρα κλεψύδρα ορίζεται από μια στενή μέση και φαρδύτερους γοφούς, αν εστιάσετε περισσότερο στους γοφούς παρά στη μέση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο όγκο και να αποκτήσετε το εφέ της κλεψύδρας με πρόσθεση, παρά με αφαίρεση».

Η Grainger συνεχίζει να εξηγεί: «Τα πλάγια squats είναι εξαιρετικά για να δουλέψετε τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους, τους απαγωγούς και τους προσαγωγούς». Εάν θέλεις μεγαλύτερη πρόκληση, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να κάνεις lateral squats με βάρη.

Διάβασε περισσότερα στο elle.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet