Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είναι να γυμνάζεσαι. Θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους της φυσικής σου κατάστασης, θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και θα σου δώσει τεράστια ενέργεια. Μια μελέτη του Σεπτεμβρίου 2023 που δημοσιεύθηκε στη US National Library of Medicine διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν μεταξύ 7 π.μ. και 9 π.μ. ήταν σε θέση να διαχειρίζονται καλύτερα το βάρος από εκείνους που ιδρώνουν τα απογεύματα ή το βράδυ.

Η πρωινή άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευεξία. Πρώτον, δίνει στο μεταβολισμό ένα γερό boost, οδηγώντας σε αυξημένη καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Οι πρωινές προπονήσεις βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των κιρκάδιων ρυθμών, προάγοντας έναν σταθερό κύκλο ύπνου-αφύπνισης και ενδεχομένως βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου. Άσε που η πρωινή άσκηση ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών, που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση και μειώνει τα επίπεδα στρες και άγχους, δίνοντας θετικό τόνο στην ημέρα μας. Επιπλέον, η έκθεση στο φυσικό φως το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός, ενισχύοντας την εγρήγορση και τη γνωστική λειτουργία.

Οι καλύτερες πρωινές ασκήσεις για απώλεια βάρους

Υπάρχουν μερικές αποτελεσματικές πρωινές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Jumping jacks

• Στάσου με τα πόδια σου κοντά το ένα στο άλλο και τα χέρια σου στα πλάγια.

• Εκτέλεσε ένα γρήγορο άλμα, ανοίγοντας ταυτόχρονα τα πόδια σας και σηκώνοντας τα χέρια σου ψηλά.

• Επίστρεψε στην αρχική θέση πηδώντας ξανά, ενώνοντας τα πόδια και χαμηλώνοντας τα χέρια στα πλευρά.

βάρους

2. Γόνατα ψηλά

• Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά στο πλάτος των γοφών.

• Ξεκίνα μια κίνηση τζόκινγκ χωρίς να μετακινηθείς από τη θέση σου, ενώ σηκώνεις τα γόνατά σου όσο πιο ψηλά γίνεται με κάθε βήμα. Διατήρησε έναν γρήγορο ρυθμό.

βάρους

3. Burpees

• Ξεκίνα σε όρθια θέση και, στη συνέχεια, πέσε σε θέση squat, τοποθετώντας τα χέρια σου στο έδαφος και απλώνοντας τα πόδια σου σε θέση σανίδας.

• Κάνε ένα push-up και στη συνέχεια επανάφερε γρήγορα τα πόδια στη θέση squat.

• Σήκω επάνω με άλμα και φτάσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου.


4. Ορειβασία

• Ξεκίνα σε θέση σανίδας, με τα χέρια ευθυγραμμισμένα κάτω από τους ώμους σου.

• Τραβήξτε τα γόνατά σου προς το στήθος σου με εναλλαγές- η κίνηση να μοιάζει με τρέξιμο.

• Διατήρησε τον πυρήνα σου ενεργοποιημένο και κράτησε έναν σταθερό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης.

βάρους

5. Σανίδα

• Για να κάνεις σανίδα, ξεκίνα σε μια θέση push-up, με τα χέρια πλήρως τεντωμένα, τους αγκώνες κλειδωμένους και τα δάχτυλα των ποδιών να υποστηρίζουν το σωματικό σου βάρος.

• Βεβαιώσου ότι το σώμα σου είναι σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σου και μείνε σε αυτή τη θέση για όσο περισσότερο μπορείς.

βάρους

Αυτές οι ασκήσεις εμπλέκουν πολλές μυϊκές ομάδες, ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και συμβάλλουν στην αποτελεσματική καύση θερμίδων. Οι ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως τα jumping jacks και τα burpees, ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Προάγουν παράλληλα τη συνολική ανάπτυξη δύναμης και αντοχής. Η τακτική εξάσκηση μπορεί να αυξήσει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό, διευκολύνοντας την καύση θερμίδων ακόμα και σε ηρεμία.

Μην ξεχάσεις: Κάνε προθέρμανση πριν την άσκηση

Πριν ξεκινήσεις κάνε μια σωστή προθέρμανση και αύξησε σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια καθώς βελτιώνεται το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αρθρώσεων ή παθήσεις όπως η αρθρίτιδα θα πρέπει να προσέχουν όταν κάνουν ασκήσεις υψηλής έντασης όπως jumping jacks και burpees καθώς αυτές οι κινήσεις μπορούν να εντείνουν την ενόχληση των αρθρώσεων και να αυξήσουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Οι γυναίκες με καρδιακό πρόβλημα ή οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει επίσης να συμβουλευτούν πρώτα έναν γιατρό.

Διάβασε ακόμη:

Περπάτημα: 5 πολύ σημαντικά οφέλη που δεν περιμένεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet