Εάν θέλετε να νιώσετε για λίγο μέλη βασιλικής οικογένειας δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα πασχαλινά μπισκότα.

Οι ζαχαροπλάστες του παλατιού, μοιράστηκαν τη συνταγή για αυτά τα υπέροχα πασχαλινά μπισκότα στο instagram, η οποία δείχνει εύκολη και νόστιμη.

Πασχαλινά μπισκότα με συνταγή από το παλάτι

Για τα πασχαλινά μπισκότα του παλατιού θα χρειαστούμε:

350 γρ αλεύρι γοχ

5 γρ μαγειρική σόδα

10 γρ τζίντζερ σε σκόνη

5 γρ κανέλα

125 γρ βούτυρο

175 γρ καστανή ζάχαρη

1 αυγό

60 γρ μέλι

Υλικά για το γλάσο

2 ασπράδια αυγό

600 γρ ζάχαρη άχνη

και χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί τότε ρίχνουμε το αυγό και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 5 εκατοστά και χρησιμοποιούμε κουπ μπισκότων που υπάρχουν σε διάφορα σχέδια.

Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο μεσαίο ραφάκι του φούρνου μας για 12-15 λεπτά. Όταν βγάλουμε τα μπισκότα μας από τον φούρνο θα πρέπει να είναι λίγο μαλακά, γιατί όσο κρυώνουν, σκληραίνουν.

Όταν τα μπισκότα μας κρυώσουν, τότε θα πρέπει να γλασσάρουμε.

Για το γλάσο

Σε 600 γρ ζάχαρη άχνη ρίχνουμε ένα ασπράδι αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το γλάσο μας δεν θα πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο, αλλά ούτε και αραιό. Εάν το μείγμα μας δεν είναι αρκετό για να γλασάρουμε όλα τα μπισκότα μας, τότε ρίχνουμε άλλο ένα ασπράδι αυγό στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, διακοσμήστε όπως θέλετε.

Δείτε αναλυτικά το video με τα πασχαλινά μπισκότα παρακάτω:

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet