Τι θα λέγατε αν σας αποκαλύπταμε ότι υπάρχει ένα ρόφημα, το οποίο είναι τόσο μαγικό, αλλά ταυτόχρονα και τόσο απλό που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε αρκετά ανεπιθύμητα κιλά; Υπάρχουν αρκετές διάσημες που ορκίζονται σε αυτό, πάμε παρακάτω να το ανακαλύψουμε μαζί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, διασημότητες όπως η Jennifer Aniston, η Victoria Beckhmam και η Kim Kardashian ορκίζονται σε ένα ιδιαίτερο hack με την κατανάλωση ενός ροφήματος που τους βοηθά να χάσουν έως και 8 κιλά μέσα σε τρεις μήνες πίνοντας μόλις 15 ml πριν το πρωινό.

Αδυνάτισμα: Αυτό είναι το ρόφημα που πίνουν οι διάσημες για να αδυνατίσουν

Το μαγικό ρόφημα των celebrities

Το μαγικό αυτό ρόφημα είναι μάλιστα αρκετά φθηνό και είναι πολύ έυκολο να το βρεις και είναι το γνωστό σε όλες μας μηλόξυδο. Ένα καθημερινό σφηνάκι μηλόξυδου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, σύμφωνα με έρευνα και οι ειδικοί λένε ότι τα απαοτελέσματα είναι αξιόλογα.

Λιβανέζοι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν ήξεραν γιατί το μηλόξυδο μπορεί να έχει αδυνατιστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τα επίπεδα ενέργειας. Επιμένουν, ακόμη ότι μπορεί να μειώσει την όρεξη και να ενισχύσει την ανοσία. Παρά τις πολλές μελέτες που υποδηλώνουν ότι λειτουργεί, οι ειδικοί παραμένουν διχασμένοι σχετικά με την αποτελεσματικότητά του και τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.

Αδυνάτισμα: Αυτό είναι το ρόφημα που πίνουν οι διάσημες για να αδυνατίσουν

Η έρευνα

Οι εθελοντές στη δοκιμή μηλόξυδου του Πανεπιστημίου Holy Spirit του Kaslik ήταν είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των 30 ατόμων. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τις τρεις ομάδες να πίνουν καθημερινά ένα σφηνάκι μηλόξυδο το πρωί. Αυτό ήταν σε ποσότητες 5, 10 ή 15 ml. Στους υπόλοιπους δόθηκε ένα εικονικό φάρμακο – υγρό.

Κατά τη διάρκεια 12 εβδομάδων, κάθε συμμετέχοντας κράτησε αρχείο με τις συνήθειες διατροφής και άσκησής του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έπιναν το ρόφημα έχασαν τουλάχιστον 5 κιλά και μείωσαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) από 2,7 έως 3 βαθμούς, ανάλογα με τη δόση. Οι εθελοντές που έλαβαν το εικονικό φάρμακο κατέγραψαν μέση πτώση μόλις 0,3 κιλά μετά από 12 εβδομάδες.

Αδυνάτισμα: Αυτό είναι το ρόφημα που πίνουν οι διάσημες για να αδυνατίσουν

Οι αμφιβολίες για τα αποτελέσματα του μηλόξυδου

Γράφοντας στο περιοδικό BMJ Nutrition, Prevention & Health, οι ερευνητές αναγνώρισαν το μικρό μέγεθος δείγματος και παραδέχθηκαν ότι οι 12 εβδομάδες δεν ήταν αρκετές για να μετρήσουν πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Rony Abou-Khalil, επικεφαλής χημείας και βιοχημείας στο πανεπιστήμιο, πρόσθεσε: «Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να έχει πιθανά οφέλη στη βελτίωση των μεταβολικών παραμέτρων που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τις μεταβολικές διαταραχές σε παχύσαρκα άτομα».

«Τα αποτελέσματα μπορεί να συμβάλουν σε συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία για τη χρήση του μηλόξυδου ως διατροφικής παρέμβασης στη διαχείριση της παχυσαρκίας. Η μελέτη θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω έρευνα στο πεδίο, ωθώντας τους επιστήμονες να εξερευνήσουν τους υποκείμενους μηχανισμούς και να πραγματοποιήσουν παρόμοιες μελέτες σε άλλους πληθυσμούς. Το μηλόξυδο θα μπορούσε να είναι ένα πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα κατά της παχυσαρκίας που δεν προκαλεί παρενέργειες».

Αδυνάτισμα: Αυτό είναι το ρόφημα που πίνουν οι διάσημες για να αδυνατίσουν

Η Helen Truby, καθηγήτρια ερευνήτρια στη διατροφή και τη διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ χαρακτήρισε τα ευρήματα απώλειας βάρους «αξιοπρόσεκτα».

Ωστόσο, σημείωσε: «Αν και αυτός ο σχεδιασμός της μελέτης έχει την ικανότητα να αποδείξει την αιτία και το αποτέλεσμα, υπάρχουν ορισμένα ουσιαστικά προβλήματα σε αυτήν τη μελέτη, τα οποία θα καθιστούσαν τα συμπεράσματα που εξάγονται αμφισβητήσιμα. Τα άτομα δεν ήταν σταθερά στο βάρος τους στην αρχή της μελέτης, επομένως μπορεί να ήταν σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους πριν αρχίσουν το μηλόξυδο. Η διατροφή και η δραστηριότητα αναφέρθηκαν από μόνα τους, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι μεγάλες απώλειες βάρους δεν οφείλονταν σε αλλαγές στον τρόπο ζωής».

Τι λέτε λοιπόν; Θα δίνατε μία ευκαιρία στο μηλόξυδο;

Διαβάστε επίσης:

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στον flat white καφέ- Η ενδιαφέρουσα ιστορία και η διαφορά του από το latte

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet