Είναι απαραίτητο να δίνεις προτεραιότητα στην ενυδάτωση του οργανισμού σου ότι δίαιτα κι αν ακολουθείς, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ροφήματα που πρέπει να αποφεύγεις για να προστατεύσεις τη γενική σου υγεία. Ενώ το πόσιμο νερό είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατροφή σου, ποτά όπως οι γεμάτοι ζάχαρη χυμοί και τα αναψυκτικά μπορούν να κάνουν κακό στον μεταβολισμό σου και η ενίσχυση του είναι το κλειδί εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Ένας γρήγορος μεταβολισμός θα κάψει τις επιπλέον θερμίδες που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης ημέρας. Θα πρέπει, λοιπόν, να προτιμάς τρόφιμα και ποτά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος αντί να θέτουν έξτρα εμπόδια. Οι γιατροί συμφωνούν, λοιπόν, ότι πρέπει να σταματήσεις να πίνεις μία συγκεκριμένη κατηγορία ροφημάτων που επιβραδύνουν σιγά σιγά το μεταβολισμό σου.

μεταβολισμό

Θα πρέπει να μείνεις μακριά από τα αναψυκτικά για να προστατεύσεις το μεταβολισμό σου. Πιθανότατα, όμως, πιστεύεις ότι τα διαίτης είναι καλύτερη επιλογή από τα κανονικά, καθώς δεν περιέχουν θερμίδες, σωστά; Αν ναι, σου έχουμε νέα: ιδιαίτερα τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.

Αρνητικές επιδράσεις της diet soda

Οι γιατροί ενθαρρύνουν την αποφυγή της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη στο Self, η Δρ Allison Sylvestsky Meni υποστηρίζει ότι και τα αναψυκτικά διαίτης σχετίζονται με την αύξηση βάρους. «Οι επιδημιολογικές μελέτες που εξετάζουν τη συσχέτιση μεταξύ των ανθρώπων που καταναλώνουν αναψυκτικό διαίτης και του βάρους και εκείνων που δεν το καταναλώνουν δείχνουν συνήθως ότι η κατανάλωση σχετίζεται με υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και υψηλότερα ποσοστά άλλων μεταβολικών επιπλοκών», εξηγεί.

μεταβολισμό

Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης μπορεί να προκαλέσει το σώμα σου να λαχταρά φυσικά γλυκά τρόφιμα και ποτά. Εάν ενδώσεις σε αυτούς τους πειρασμούς, να είσαι βέβαιη ότι θα πάρεις περισσότερο βάρος γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγεις να πίνεις τόσο regular όσο και διαίτης αναψυκτικά ακόμα και όταν χρειάζεσαι ένα boost καφεΐνης. Αντ ‘αυτού, παρέμεινε στους καφέδες και τα τσάι, εάν χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ενέργεια.

Photos: istockphoto.com

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet