Δεν είναι μόνο τα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα κάρυ, το τσίλι, galangal και kafir lime που κάνουν την ταϊλανδέζικη κουζίνα ελκυστική, είναι όλη η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο, πίσω από κάθε μπουκιά. Σίγουρα δεν είναι μόδα, ούτε τάση, είναι μια κουζίνα που άμα την ανακαλύψεις θα τη λατρέψεις. Γι’ αυτό ίσως και τα ταϊλανδέζικα εστιατόρια γνωρίζουν μια ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πρωτεύουσα. Ψαγμένοι χώροι, μελετημένο design, κήποι και εξωτικές ταράτσες, εντυπωσιακά μενού και γαστρονομικές συγκινήσεις διαμορφώνουν τα ταϊλανδέζικα των Αθηνών, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν πλέον πολλά, από τα υπόλοιπα της Ευρώπης. Να λοιπόν κάποια που ξεχωρίσαμε!

Blue Bamboo (Κυδαντιδών 24, Πετράλωνα)

Μικρό αλλά άνετο, με χαλαρό σχετικά διακοσμητικό ύφος, μεγάλα ξύλινα παρείστικα τραπέζια που στρώνονται με χάρτινα sous plat που αναγράφουν το μενού.

Το ρύζι με ανανά και γαρίδες είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του Blue Bamboo

Νεανικό σφύζει από ζωή, όπως και όλη η γύρω περιοχή των Πετραλώνων. Τα καλύτερα πιάτα του τα Pad Thai noodles, το ρύζι με ανανά και γαρίδες που σερβίρεται σε μισό ανανά τα Pad Kra Pao και τα Singapore noodles! 

Andaman (Αλόπης 65, Αθήνα)

Ένα τριώροφο γωνιακό κτίριο με χρωματιστή σάλα και χειροποίητα φωτιστικά, έθνικ μουσικές και μια ατμοσφαιρική υπέροχη ταράτσα με θέα το αστικό τοπίο των Πετραλώνων είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό του ταυλανδέζικου Andaman. Πρωταγωνιστής του σκηνικού ο ταξιδιάρης Ρωμανός πάντα έτοιμος να κεράσει ένα εξωτικό σφηνάκι και να μιλήσει για τις περιπέτειες του.

Η υπέροχη ταράτσα του Andaman

Το Andaman φημίζεται για την πάπια Πεκίνου και έτσι υποκύψαμε στο καλοφτιαγμένο, λεπτοκομμένο σε φετούλες κρέας της, ακολουθώντας την τελετουργία με τις διάφανες πίτες ατμού που μέσα τους τυλίγεις την πάπια με τα συνοδευτικά μπαστουνάκια (αγγουράκια, κρεμμυδάκια φρέσκα, καρότο) και τη σάλτσα hoi-sin. Αλλά έχει και υπέροχές σούπες και πολύ καλό μαριναρισμένο μοσχάρι με φυστικοβούτυρο, καρότο και ανανά.

Tuk Tuk Thai Street Food (Βεΐκου 40, Αθήνα)

Βρίσκεται στο Κουκάκι και πρόκειται για ένα “boutique” μικροσκοπικό εστιατόριο με street food χαρακτήρα που θα σε ταξιδέψει γευστικά μέχρι την Ταϊλάνδη. Ο χώρος σε ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις, με φλοράλ ταπετσαρίες και αναμνηστικά από τα ταξίδια των ιδιοκτητών του στην Ταϊλάνδη, θα σε κάνει, με το που θα μπεις μέσα, να αισθανθείς σαν να μεταφέρθηκες μαγικά στη χώρα.

Η εξυπηρέτηση μαζί με το προσεγμένο φαγητό είναι τα δυνατά του χαρτιά, την ίδια στιγμή που τα Dumplings, τα won ton, τα spring rolls και τα noodles αποθεώνονται στα πιάτα των πελατών του.

Rouan Thai

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Τρούμπας, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, το “Rouan Thai” σερβίρει την καλύτερη ταϊλανδέζικη κουζίνα στην πρωτεύουσα!  Το όνομα του σημαίνει “το σπίτι της Ταϊλάνδης”, και όχι τυχαία αφού αυτό το μαγαζί αντιπροσωπεύει το γνήσιο ταϊλανδέζικο σπιτικό φαγητό.

Η διακόσμηση του εστιατορίου με τα παλιακά τραπέζια και το ανατολίτικο ντεκόρ των 80’s δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τη δημοφιλία του μιας και το μυστικό της επιτυχίας φαίνεται ότι βρίσκεται στις γεύσεις!

Στην κουζίνα του Rouan Thai, εκτός από τη σύζυγό του ιδιοκτήτη μαγειρεύει και η κόρη τους, η Jittima, η οποία έχει τελειώσει την βασιλική σχολή μαγειρικής της Ταϊλάνδης.

Στον εξαιρετικά μεγάλο κατάλογο θα βρείτε μεταξύ άλλων, τη σούπα Tom Yam, την κοτόσουπα με γάλα καρύδας, πιάτα με πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο κάρι, και φυσικά το pad thai noodles, ένα από τα πιο εμβληματικά street food της Ταϊλάνδης που αποτελείται από ρυζομακάρονα με διάφορα λαχανικά και θαλασσινά, σερβιρισμένα με λάιμ και μια επιλογή τεσσάρων υλικών.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet