Τα τρουφάκια είναι σούπερ γλυκάκι ιδέα έχεις κρίση υπογλυκαιμίας και τίποτα στο σπίτι. Επίσης είναι τέλεια αν θες να κεράσεις τους επισκέπτες σου.

Άσε που είναι και το πιο εύκολο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις, Δεν μπορούν να πάνε και πολλά λάθος.

Και το ακόμη καλύτερο, μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου με δυο υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά.

Τρουφάκια

ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

1 κούπα σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κοσκινίζουμε το κακάο καθώς το ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μας πηχτό. (Αν σας κολλάει μην ανησυχήσετε αφού έτσι θα πρέπει να είναι).

Σε μια μεμβράνη βάζουμε τη ζύμη μας, την τυλίγουμε και την πλάθουμε να γίνει ίσια. Την βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.

Την βγάζουμε και κόβουμε σε κύβους όπου στη συνέχεια τους πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τέλος, αν θέλουμε βουτάμε τα τρουφάκια μας σε κακάο ή τρούφα σοκολάτας.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet