Γυρνάς στο σπίτι μετά από μια πολύ κουραστική μέρα βάζεις ένα ποτηράκι κρασί. Μιλάς με μια φίλη σου, βάζεις άλλο ένα. Βάζεις καμία ταινία, βάζεις ένα τελευταίο. Μάνι-μάνι μαζεύτηκαν τρία ποτηράκια αλκοόλ στο βράδυ σου. Κοιμάσαι με λίγο βαρύ κεφάλι όμως δεν το πολυσκέφτεσαι!

Και δεν σου λέω να βγεις το Σάββατο και να πιεις μερικά ποτήρια παραπάνω. Όμως μέσα στην εβδομάδα, όταν αρχίζει να γίνεται συνήθεια μήπως είναι το καμπανάκι σου ότι μπορεί να έχεις ένα τόσο δα προβληματάκι;

Είναι δύσκολη εποχή. Το ξέρω! Έχουμε πολλά βάρη στις πλάτες μας και δεν μπορείς συνέχεια να παίζεις το χαρτί της καλής ψυχολογικής διαχείρισης όταν έχεις πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη σου. Τη μία ηρεμείς με ταινία, την άλλη μπορεί να πάρεις ένα ηρεμιστικό και καλά κάνεις (it’s ok δεν χρειάζεται να είναι ταμπού) όμως δεν μπορείς να παίρνεις κάθε μέρα ή να βασίζεσαι στα χάπια για να ηρεμήσεις. Και κάπως έτσι μπαίνει στη ζωή σου το αλκοόλ.

Πότε θα καταλάβεις ότι πρέπει να βάλεις φρένο στο αλκοόλ που καταναλώνεις;

Σηκώνεσαι συχνά για τουαλέτα το βράδυ

Όταν έχεις πιει μέσα στη μέρα και σηκώνεσαι συνέχεια μέσα στη νύχτα να πας τουαλέτα σημαίνει πως ο οργανισμός σου δεν μπορεί να επεξεργαστεί την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσες. Για να στο εξηγήσω πιο επιστημονικά: το σώμα μας παράγει μια αντι-διουρητική ορμόνη προκειμένου να ρυθμίσει αποτελεσματικά την ποσότητα των ούρων που απορρίπτει. Η ορμόνη αυτή δίνει εντολή στα νεφρά να συμπυκνώσει τα ούρα, ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε συνεχώς στην τουαλέτα. Το βράδυ ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει περισσότερη από αυτή την ορμόνη για να μη χρειάζεται να σηκωνόμαστε συνέχεια για τουαλέτα. Το παραπάνω αλκοόλ αναστέλλει την παραγωγή της με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε τουαλέτα συνέχεια.

Τα μάτια σου είναι ξερά

Ξυπνάς το πρωί κι είναι σα να έκατσες μπροστά σε ανοιχτό ανεμιστήρα. Το αλκοόλ αφυδατώνει ολόκληρο το σώμα σου απλά στα μάτια σου το καταλαβαίνεις πιο εύκολα. Βάλε φυσικά δάκρυα για αρχή όμως για να το λύσεις πιο ουσιαστικά μείωσε τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνεις.

αλκοόλ

Έχεις άγχος

Αυτό είναι από τα πιο συχνά φαινόμενα. Εάν παρατηρήσεις πως πίνεις αλκοόλ σχεδόν καθημερινά για να χαλαρώσεις από το άγχος σου τότε ίσως ξεκινάς να έχεις σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να απευθύνεις σε κάποιον ειδικό. Το αλκοόλ δεν καταπολεμά το στρες. Όντως μπορεί μερικές φορές να σε «μουδιάζει» αλλά τις περισσότερες ενισχύει τα αρνητικά συναισθήματα!

Διάβασε ακόμα: Μπορώ να γυμναστώ μετά από από Hangover;

Ξυπνάς με πρησμένους κύκλους κάτω από τα μάτια

Sos! Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κόψεις μαχαίρι το καθημερινό ποτάκι. Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει πως όταν πίνεις για κάποιο διάστημα σταθερά αρχίζεις να πρήζεσαι. Όταν το πρήξιμο φτάσει στο πρόσωπο και τονιστούν οι μαύροι σου κύκλοι σημαίνει πως το συκώτι σου δεν καθαρίζει σωστά τον οργανισμό σου.

Έχεις πάθει ανοσία

Εάν μετά τα 2-3 ποτά δεν καταλαβαίνεις τίποτα και χρειάζεσαι παραπάνω για να ζαλιστείς τότε μάλλον έχεις παρασυνηθίσει και δεν επηρεάζεσαι από τις μικρές ποσότητες. Εντάξει, αυτό έχει πλάκα όταν γελάτε με την παρέα και σε λένε «το γερό ποτήρι» μετά από ένα σημείο όμως ίσως σταματήσεις να γελάς!

αλκοόλ

Διάβασε ακόμη: Ενεργειακά ποτά: τι περιέχουν, κάνει να τα πίνουμε, συνδυάζονται με αλκοόλ; Η διατροφολόγος απαντά!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet