Θυμήσου την τελευταία φορά που απόλαυσες ένα μασάζ. Πιθανότατα αισθάνθηκες ότι απελευθερώθηκε όλη η συσσωρευμένη ένταση της ημέρας ή και των μηνών που πέρασαν. Μαζί με το μασάζ και τα προβλήματα, οι σκοτούρες και οι μυϊκοί πόνοι. Ταυτόχρονα σίγουρα θα ένιωσες να γεμίζεις με ενέργεια και ζωντάνια, σωστά;

Ξέρεις ε, όλα αυτά μπορεί να σου τα προσφέρει και το αυτομασάζ. 

Τί είναι το αυτομασάζ;

Πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή μασάζ, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσεις να δείχνεις στον εαυτό σου έμπρακτα και σε σταθερή βάση ότι τον αγαπάς, πράγμα που θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου. Επομένως, σίγουρα αξίζει μια θέση στη ρουτίνα σου καθώς ξεκινάς το δικό σου προσωπικό ταξίδι προς την αυτοαποδοχή και την αυταγάπη.

αυτομασάζ

Ποια είναι τα οφέλη του αυτομασάζ;

Μας βοηθά να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους να ενισχύσουμε το αίσθημα της ικανοποίησης και της χαράς και να αποδεχτούμε το σώμα μας όπως είναι. Γιατί το σώμα σας, αυτό το θαυμαστό δημιούργημα της φύσης, είναι ένα και μοναδικό! Επιπλέον, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και προλαμβάνει τους πόνους που προκύπτουν από την καθημερινή λανθασμένη στάση του σώματος. 

Αναλυτικότερα…

Όπως έχει διαπιστωθεί, το να αγγίζουμε την επιδερμίδα μας ευνοεί την έκκριση ωκυτοκίνης, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως «η ορμόνη της αγάπης». Επιπλέον, το αυτομασάζ συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης και σεροτονίνης, που σημαίνει αύξηση της έκκρισης των ορμονών της καλής διάθεσης, της ευεξίας και της ευτυχίας. Ταυτόχρονα, το αυτομασάζ βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, δηλαδή στη μείωση του στρες, ενώ μπορεί επίσης να ρίξει την υψηλή καρδιακή συχνότητα, μειώνοντας τους αυξημένους παλμούς, όπως και την αρτηριακή πίεση.

αυτομασάζ

Αυτομασάζ: Πώς γίνεται;

– Επιστράτευσε το αγαπημένο σου έλαιο σώματος ή επίλεξε ένα λαχταριστό Body Butter που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τη μυρωδιά του ή κάποιο άλλο με χαλαρωτικό ή αναζωογονητικό άρωμα.

– Κάνε ήπιες μαλάξεις κατά μήκος των χεριών και των ποδιών σου ή ακόμα και ήπιες κυκλικές κινήσεις στους λοβούς των αυτιών σου με τα δάχτυλα. Το μασάζ στους λοβούς των αυτιών, τραβώντας τους ελαφρά και τρίβοντάς τους απαλά, διεγείρει τον εγκέφαλο και απελευθερώνονται ενδορφίνες που μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι!

– Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις ένα στοχευμένο αυτομασάζ στα σημεία όπου πονάνε. Για παράδειγμα, ο πιασμένος αυχένας και η σφιγμένη πλάτη είναι συχνό πρόβλημα σε όλους. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να διορθώσεις τη στάση σου, χαμηλώνοντας όσο μπορείς τους ώμους και ισιώνοντας την πλάτη. Στη συνέχεια, ακούμπησε τα δάχτυλά σου στα σημεία στα οποία νιώθεις πιασμένη και κάνε ήπιες μαλάξεις κατά μήκος τους, με κυκλικές κινήσεις. Μετά από λίγο άλλαξε φορά και συνέχισε τις ήπιες μαλάξεις για μερικά λεπτά.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet