Η yoga είναι για εμένα η comfort δραστηριότητα. Λίγο το ότι ασχολούμαι αρκετά χρόνια και νιώθω την ασφάλεια ότι ξέρω τι κάνω, λίγο οι έντονοι ρυθμοί και οι λιγότερες αντοχές, που με έχουν απομακρύνει από τα πιο active ήδη άσκησης που λάτρευα παλιότερα, έχω καταλήξει ότι αυτή η δραστηριότητα μου ταιριάζει.

Την έχω αγαπήσει πολύ συνειδητά, γιατί είναι μια ολιστική τεχνική καθώς εμπλέκει και το σώμα και το μυαλό με στόχο την ευεξία και την υγεία.

yoga

Τι μου προσφέρει η γιόγκα:

  1. Έχω μάθει να αναπνέω καλύτερα, γιατί, μη νομίζεις ότι το κάνουμε σωστά. Η αναπνοή απαιτεί πειθαρχεία. Οι περισσότεροι – κι εγώ μαζί – αναπνέουμε πολύ ρηχά και παρορμητικά. Η σωστή αναπνοή, όμως, είναι βαθιά και ήρεμη κι αυτό χρειάζεται χρόνο για να σου γίνει συνήθεια. Όταν αναπνέεις σωστά, χαλαρώνεις πιο αποτελεσματικά, οξυγονώνεις τον εγκέφαλο περισσότερο, έχεις διαύγεια και λειτουργείς καλύτερα σε όλα τα επίπεδα.
  2. Έχει βελτιώσει τη στάση του σώματός μου. Πια στηρίζω καλύτερα την πλάτη μου, χωρίς να χρειάζεται να κάνω προσπάθεια να μην καμπουριάζω. Ειδικά όταν κάθομαι τουλάχιστον 8 ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή.
  3. Μου έχει μάθει να συγκεντρώνομαι. Καθώς πρέπει να θυμάσαι διαρκώς την επόμενη στάση – που στη γιόγκα ονομάζονται asanas – εκπαιδεύεσαι να κρατάς το μυαλό σου εκεί, να διατηρείς τη σύνδεση μεταξύ σώματος και πνεύματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι βελτιώνεται η ικανότητα συγκέντρωσης ακόμη και στην καθημερινή μου ζωή.
  4. Με σώζει σε περιόδους άγχους. Η γιόγκα επιδρά στο σώμα όπως το μασάζ και η αγκαλιά, θεραπευτικά, μειώνοντας την ένταση.
  5. Κρατάει τους μυς μου τονωμένους. Για να είμαι ειλικρινείς, δεν ξέρω αν ποτέ θα αφιέρωνα αυτές τις τρεις ώρες την εβδομάδα σε μια δραστηριότητα που δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα στο σώμα μου. Κι αυτό το συνειδητοποιείς πολύ γρήγορα στη γιόγκα. Μπορεί οι ασκήσεις να φαίνονται στατικές, αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Εμπλέκουν όλους τους μυς του σώματος κάνοντάς τους να λειτουργούν σε βάθος. Έτσι βελτιώνεται και η ελαστικότητα τους, συσφίγγοντας κατά συνέπεια και το δέρμα.
  6. Κάνει το μεταβολισμό μου να λειτουργεί ρολόι. Όπως όλες οι δραστηριότητες που απαιτούν κίνηση και κόπωση και εμπλέκουν τους μυς, έτσι και η γιόγκα, δίνει ένα boost στο μεταβολισμό. Άλλωστε, όσο πιο γυμνασμένος είναι ένας μυς τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται σταθερό και το βάρος μου.
  7. Με βοηθάει να κοιμάμαι καλύτερα. Ο συνδυασμός στάσεων, τεχνικών και αναπνοών έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθάει στις αϋπνίες. Το επιβεβαιώνω.
  8. Μου έμαθε σε γενικές γραμμές δύο πράγματα: 1. Να είμαι Πολεμίστρια. Η στάση του πολεμιστής, όσο περίεργο κι αν ακούγεται σε κάνει να νιώθεις δυνατός και ανεκτικός. 2. Να χαλαρώνω για να μπορώ να συνεχίζω. Και χωρίς μάλιστα να κάνω shavasana.
yoga

Διάβασε ακόμη: Τρέξιμο το χειμώνα: 10 βασικές συμβουλές για απόδοση & ασφάλεια- και χωρίς να ξεπαγιάζεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet