Ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο είναι για τις περισσότερες, μία από τις πιο απολαυστικές ώρες της ημέρας… Θα σου δώσω όμως έναν λόγο παραπάνω για να αδημονείς να έρθει εκείνη η… μαγική ώρα που θα βουτήξεις στην μπανιέρα σου για ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν πως η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό σου.

O Dr.Steve Faulkner ο οποίος εδρεύει στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Loughborough, υποστηρίζει πως το ζεστό μπάνιο ίσως έχει παρόμοιες θετικές ιδιότητες με εκείνες που θα σου αποφέρει η γυμναστική, ενώ ταυτόχρονα προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Το ζεστό μπάνιο πράγματι αδυνατίζει;

Ο ίδιος αναφέρει πως όλα έχουν να κάνουν με την «παθητική θερμότητα» (passive heating), μία νέα επιστημονική προσέγγιση. Εκείνος και η ερευνητική του ομάδα παρακολούθησαν ένα δείγμα 14 ατόμων τα οποία «μούλιασαν» για μία ώρα σε μία μπανιέρα με νερό θερμοκρασίας 40°C, όση ώρα δηλαδή ακριβώς θα κατανάλωναν εάν αντίστοιχα έκαναν μία ώρα ποδήλατο.

μπάνιο
Το ζεστό μπάνιο αδυνατίζει! Άραγε ισχύει;

Με το τεστ αυτό ήθελαν να ανακαλύψουν πόσες θερμίδες έκαιγε το σώμα τους. Διαπίστωσαν λοιπόν, πως το ζεστό αυτό νερό, τους προσέφερε σημαντική απώλεια θερμίδων, πιο συγκεκριμένα όσων αντίστοιχα θα έκαιγαν και με μισή ώρα περπάτημα! Επιπλέον, εξηγεί πως η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να μην αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet