Η επιστροφή στη δουλειά σου μετά από μια γέννα δεν είναι εύκολο πράγμα! Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν προτού φύγεις ενώ οι προτεραιότητές σου σίγουρα έχουν αλλάξει. Θα πρέπει να βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα στο μεγάλωμα του παιδιού, την έλλειψη ύπνου και την επιθυμία να είσαι η ίδια εργαζόμενη που ήσουν. Ο χρόνος πλέον δε φτάνει για όλα, η ζωή σου είναι διαφορετική και εσύ έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι αν μπορείς να τα καταφέρεις.

Έχε υπομονή

Δεν χρειάζεται από την πρώτη μέρα να αναλάβεις μεγάλα project ή ν α κυνηγήσεις την προαγωγή. Ο εαυτός σου χρειάζεται χρόνο να ηρεμήσει, να προσαρμοστεί, να βρει τους ρυθμούς του. Δεν είσαι υποχρεωμένη να καλύψεις όλα τα emails ή τα project από τον καιρό που έλειπες. Πάρε τον χρόνο σου και βάλε προτεραιότητες στο τι είναι σημαντικό να γίνει τώρα και τι όχι.

δουλειά

Θέσε όρια

Είναι σημαντικό να κανονίσεις με το αφεντικό σου το ωράριο που θα δουλεύεις, τις άδειες που θα χρειαστείς και τα απρόοπτα που μπορούν να τύχουν με το παιδί σου, όπως το να αρρωστήσει και να πρέπει να μείνεις σπίτι. Μπορείς επίσης να ζητήσεις να εργάζεσαι από το σπίτι ή να έχεις στην αρχή μειωμένο ωράριο.

Πες «όχι» σε μερικά project!

Όταν κάνεις παιδί ο χρόνος μειώνεται. Το παιδί παίρνει τον περισσότερο χρόνο κι έτσι μερικά πράγματα αναγκαστικά πάνε πίσω. Αν κάποιος έρθει και σου αναθέσει ένα project ρώτησε για το πότε είναι η προθεσμία. Αξιολόγησε ρεαλιστικά τις δυνατότητές σου και εάν χρειαστεί πες όχι!

Να ζητάς αυτό που θες

Τώρα που είσαι μητέρα θα δεις πως κάτι προκύπτει συνέχεια. Μπορεί το παιδί να αρρωστήσει, μπορεί να χρειαστεί να λείψεις για το οποιονδήποτε λόγο. Μη διστάσεις να πεις αυτό που χρειάζεσαι! Εάν επικοινωνήσεις το πρόβλημά σου η λύση θα βρεθεί.

Διάβασε ακόμα: 6 red flags που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet