Οι γυναίκες με φεμινιστές συντρόφους έχουν καλύτερη ποιότητα στην ερωτική και συντροφική τους σχέση και αντίστοιχα οι άνδρες που έχουν συντρόφους φεμινίστριες έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και σταθερότητα στη σχέση. Σύμφωνα με τη συγγραφέα της μελέτης Laurie Rudman, Ph.D, «Ένας φεμινιστής άνδρας μπορεί να αυξήσει την ικανότητα μιας γυναίκας να συνειδητοποιήσει τους δικούς της στόχους και τις φιλοδοξίες για την καριέρα της. Αντίστοιχα οι άνδρες φεμινιστές νιώθουν ότι δεν απειλούνται από τους πόθους της συντρόφου τους. Πλέον, οι γυναίκες μπορούν να θελήσουν πρώτες το σεξ και κανένας άντρας δεν θα διαμαρτυρηθεί ποτέ γι’ αυτό.»

Η Laurie Rudman, Ph.D, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers και συγγραφέας του βιβλίου The Social Psychology of Gender: How Power and Intimacy Shape Gender Relations  είχε διαπιστώσει σε κάποια έρευνά της μεταξύ των φοιτητών της ότι οι άνδρες (ακόμη και οι νέοι), έβλεπαν αρνητικά τα στερεότυπα των φεμινιστριών. Για παράδειγμα θεωρούσαν τις φεμινίστριες «μη ελκυστικές», πίστευαν ότι μισούν τους άντρες, ενώ κάποιοι τις χαρακτήριζαν λεσβίες. Με λίγα λόγια οι άντρες αποστασιοποιούνταν από τη λέξη Φεμινισμός. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων μάλιστα φοιτητών, είχαν την άποψη ότι «Οι περισσότεροι άνδρες πιθανότατα δεν θα ήθελαν να βγουν ραντεβού με μια φεμινίστρια». Έτσι, η Laurie Rudman, με τη βοήθεια της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Julie Phelan, άρχισε να προσπαθεί να προσδιορίσει αν οι φεμινίστριες και οι φεμινιστές είχαν υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις.

φεμινιστές

Φεμινισμός και Έρωτας πάνε χέρι-χέρι

Οι δύο ερευνήτριες Laurie Rudman και Julie Phelan πραγματοποίησαν μια εκτενή έρευνα σε 242 Αμερικανούς προπτυχιακούς φοιτητές και αντίστοιχα μια διαδικτυακή έρευνα που περιλάμβανε 289 ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Εξέτασαν την αντίληψη (ανδρών και γυναικών) σχετικά με τον φεμινισμό και τη συνέδεσαν με τη συνολική ποιότητα των σχέσεων τους. Δηλαδή, κατά πόσο η σχέση τους ήταν σταθερή αλλά και ερωτικά ενεργή.

Και εντέλει διαπίστωσαν ότι τόσο οι φεμινιστές άντρες, όσο και αντίστοιχα οι γυναίκες είχαν πολύ καλύτερες σχέσεις.

Από τη γυναικεία πλευρά προφανώς και ήταν αναμενόμενο. Ποια γυναίκα άλλωστε θέλει να βρίσκεται με έναν σεξιστή σατράπη. Το όχι όμως τόσο αναμενόμενο ήταν ότι και οι άντρες φεμινιστές ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι στις σχέσεις τους.

Αφενός οι άντρες που σέβονταν τις γυναίκες και ασπάζονταν όλα τα φεμινιστικά πρότυπα ήταν αφενός ισορροπημένοι στη σχέση τους αλλά και ερωτικά πολύ πιο ικανοποιημένοι. Λογικό. Κάθε λογικός και ανεξάρτητος άνθρωπος θα ήθελε δίπλα του έναν άνθρωπο λογικό και ανεξάρτητο. Όπως και κάθε λογικό και πολιτισμένο ον αρνείται να μπει σε κάθε ανελέητο παιχνίδι εξουσίας.

Το ευχάριστο συμπέρασμα για τους φεμινιστές

Το κίνημα #metoo έχει αυξήσει τον αριθμό των ανδρών που έρχονται προς τα εμπρός και αυτοπροσδιορίζονται ως φεμινιστές. Όμως, άραγε αυτό το κάνουν για να αποφύγουν να επικριθούν και να ταυτιστούν με τους «κακούς» άνδρες ή για να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν τις γυναίκες γύρω τους; Φαίνεται ότι τουλάχιστον μερικοί άνδρες εκφράζουν δυνατά τις απόψεις τους υπέρ της ισότητας, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν υποψίες ή κριτικές και να μείνουν εκτός προβολής.

φεμινιστές

Αλλά υπάρχουν και οι αληθινοί φεμινιστές. Υπάρχουν και οι άντρες που ξέρουν ότι αν γίνουν φεμινιστές θα κάνουν καλύτερο σεξ και θα ζουν σε πιο χαρούμενα ξεκούραστα σπίτια καθώς οι δουλειές θα μοιράζονται. Θα έχουν πιο δυνατές και πολυτάλαντες ομάδες στη δουλειά γιατί θα μπορούν να έχουν γυναίκες συνεργάτιδες με ικανότητες που δε θα εμποδίζονται από αλλά πράγματα και θα μπορούν να δουλέψουν απερίσπαστες. Είναι εκείνοι οι άντρες που ξέρουν πως, αν είναι (ή γίνουν) φεμινιστές, θα μπορούν να ασχολούνται με την τέχνη, τη μαγειρική και το πλέξιμο, χωρίς να τους αποκαλούν αδερφές και γυναικούλες και θα πηγαίνουν στον ψυχολόγο χωρίς φόβο ότι είναι αδύναμοι. Αυτούς τους άντρες θέλουμε στη ζωή μας!

Διάβασε ακόμα: «Καλύτερα μόνες παρά σε κακή σχέση»: οι single γυναίκες σπάνε τα στερεότυπα – τι δείχνει έρευνα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet