Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε δεχτεί εργασιακή απόρριψη. Και η αλήθεια είναι πως πονάει και πολλές φορές θίγει τον εγωισμό μας περισσότερο από την ερωτική. Υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείς και να επωφεληθείς από αυτό.

Η Donna Wiederkehr, CMO της εταιρείας Dentsu Aegis Network, εξηγεί το πώς θα πρέπει να διαχειρίζεται κανείς την απόρριψη στο χώρο εργασίας του με τρόπο που να τον βοηθάει να προχωρήσει με ταχύτερα βήματα μπροστά και όχι να μένει πίσω. Το μυστικό, όπως λέει, είναι να διαχειριζόμαστε την αποτυχία σαν μία ακόμη επιτυχία και αναλύει τα έξι σημεία στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση:

#1 Η απόρριψη δεν σε καθορίζει

Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την απόρριψη γρήγορα! Πως θα το κάνεις αυτό; Να έχεις στο μυαλό σου ότι συμβαίνει σε όλους- ακόμα και στους πιο επιτυχημένους! Κανείς δεν είναι τέλειος και αυτή είναι η ομορφιά. Αν δεν σε απορρίψουν δεν θα εκτιμήσεις το ίδιο την επιτυχία. Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά και να θυμάσαι ότι αξίζεις πολλά περισσότερα από ό, τι ένα project ή μια δουλειά.

απόρριψη

#2 Διαχείριση συναισθημάτων

Είναι άσχημο. Όμως δεν θα χρειάζεται να υπερβάλεις γι’ αυτό ειδικά μπροστά στους συναδέλφους σου ή στο αφεντικό σου. Εάν είσαι θυμωμένη το να ξεσπάσεις στη δουλειά δεν θα ωφελήσει κανέναν! Το αφεντικό σου ή οι συνάδελφοί σου μπορεί να αισθανθούν ότι χειραγωγούνται από την εκδήλωση των συναισθημάτων σου και να έχεις χειρότερα αποτελέσματα.

#3 Κάνε την αξιολόγησή σου

Αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να πάρεις, αυτό είναι πως κάθε απόρριψη είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εκτιμήσουμε μία κατάσταση στην πραγματική της βάση. Προσπάθησε να εκτιμήσεις τι πήγε λάθος, αν παρέλειψες να κάνεις κάτι από τη μεριά σου ή αν τελικά δεν σου ταίριαζε έτσι κι αλλιώς αυτός ο δρόμος. Κάνε την αξιολόγησή σου και σκέψου μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τακτική για την επόμενη φορά!

#4 Ζήτα παραπάνω σχόλια για τους λόγους απόρριψής σου

Να είσαι ανοιχτή στο να ρωτήσεις με ωραίο τρόπο τους λόγους που κάποιος σε απέρριψε. Μπορείς να κρατήσεις μερικά από αυτά που θα σου πει και να αλλάξεις κάτι για το μέλλον! Το να ζητάς feedback για την απόδοσή σου δείχνει πως είσαι ανοιχτή σε συμβουλές και έχεις τη διάθεση να βελτιωθείς.

#5 Προσπαθήστε ξανά!

Η απόρριψη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η προσπάθειά σου έφτασε στο τέλος της. Η πρόκληση για εσένα είναι πλέον να βρεις ποιες εναλλακτικές προσεγγίσεις θα ακολουθήσεις. Οι πιθανότητες να βρεις μια πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική λύση από ό, τι στην αρχή είναι περισσότερες.

απόρριψη

Διαβάστε ακόμα: Τηλεργασία: Η έρευνα που τη χαντακώνει – η πραγματικότητα που βολεύει

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet