Πόσες φορές σου έχει τύχει να παλεύεις να παραμείνεις συγκεντρωμένοι, να νιώθεις το κεφάλι σου να γυρίζει διαρκώς αλλού και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χαζεύεις στο TikTok; Δεν είσαι μόνη. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα για όλους μας.

Μεταξύ της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι βιώνουν παρατεταμένο στρες, άγχος και απάθεια. Το αποτέλεσμα; Να μην μπορούν να είναι απόλυτα λειτουργική, να μην τελειώνουν ότι ξεκινούν και να πέφτουν σε έναν φαύλο κύκλο.

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις μια δουλειά, να διαβάσεις για την εξεταστική ή ακόμη απλώς να τελειώσεις τις οικιακές δουλέψεις, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τη νέα τάση του TikTok που έχει σχεδιαστεί για να κάνει παιχνιδάκι την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πρόκειται για το Body doubling την τάση του διπλασιασμού του σώματος.

TikTok

Τι είναι το Body doubling που έχει γίνει trend στο TikTok;

Ο διπλασιασμός σώματος είναι μια τεχνική κατά την οποία κάνεις μια δουλειά κοντά σε κάποιον, αυτοπροσώπως ή εικονικά. Κι αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξήσεις τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.

Αυτή είναι μια πρακτική που είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη σε όσους πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (ΔΕΠΥ), αλλά η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση μιας εργασίας.

Αυτή η πρακτική έχει γίνει δημοφιλής στο TikTok λόγω της δυνατότητας των live στην εφαρμογή, όπου οι χρήστες κινηματογραφούν τους εαυτούς τους να κάνουν τη δουλειά τους για να αυξήσουν την υπευθυνότητά τους, προσκαλώντας άλλους χρήστες της εφαρμογής να συμμετάσχουν.

TikTok

Πώς να λάβεις μέρος στην τάση


Εάν θέλεις να συμμετάσχεις στην τάση και να δοκιμάσεις την τεχνική του διπλασιασμού του σώματος, το πρώτο βήμα είναι να βρεις έναν συνεργάτη που να είναι υπεύθυνος.

Μπορεί να είναι ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας, ένας συνάδελφος ή κάποιος που είναι πρόθυμος να σε υποστηρίξει σε αυτό το έργο. Απλώς ρώτησε τον εάν είναι πρόθυμος να καθίσει κοντά ή να κάνετε μια βιντεοκλήση.

Αυτό το άτομο δεν θα χρειαστεί να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις την εργασία, αλλά μαζί μπορείτε να είστε υπόλογοι ο ένας στον άλλον για τη δουλειά σας.

Για να επωφεληθείτε από όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής που είναι trend στο TikTok, οι ειδικοί συνιστούν τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας που προάγει την παραγωγικότητα. Πάρε λοιπόν, όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι: το φορητό υπολογιστή σου, ένα νερό, την ατζέντα σου και ότι χρειάζεστε κοντά σας. Μετά ορίστε ένα διάστημα χρόνου εργασίας – από 30 λεπτά ως 2 ώρες, όχι περισσότερο- και ξεκινήστε δουλειά ή διάβασμα. Τόσο απλά.

TikTok


Γιατί το Body Doubling λειτουργεί πραγματικά για τη συγκέντρωση;


Η παρουσία ενός άλλου ατόμου, ένα είδος μάρτυρα, είτε με φυσική παρουσία είτε με εικονική, θα περιορίσει τις πιθανότητες να ανοίξουμε το Instagram, να κοιτάξουμε το κενό ή να μας αποσπάται συνεχώς η προσοχή από οτιδήποτε.

Για πολλούς, στην πραγματικότητα, το να έχεις κάποιον σε κοντινή απόσταση διευκολύνει την ολοκλήρωση της δουλειάς, των οικιακών εργασιών ή της μελέτης, σε όσα δηλαδή είναι συνήθως δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν είσαι μόνος. Μάλιστα το Body Doubling έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν ενημερώσεις το άλλο άτομο ότι έχεις πρόθεση για εργασία.

Επιπλέον, αυτή η πρακτική μπορεί επίσης να διευκολύνει τις αγχωτικές εργασίες απλώς και μόνο επειδή δεν είσαι μόνη. Τέλειο;

Διάβασε ακόμη: Quiet quitting: η παραίτηση που έγινε viral! Γιατί είναι τόσο δημοφιλής στο TikTok;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet