Mία γυναίκα μόνη της έχει απλώς δύναμη, όμως όταν οι γυναίκες ενώνονται έχουν σαφώς ακόμη μεγαλύτερη επιρροή και οι πράξεις τους έχουν τεράστιο αντίκτυπο.

Οι περισσότερες από εμάς μεγαλώσαμε με τα στερεότυπα και με το δεδομένο ότι θα εργαστούμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι θέσεις εργασίας θα είναι περιορισμένες. Ωστόσο, είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι πλέον τα δεδομένα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η αλήθεια είναι ότι το να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να διοχετεύουμε τη δύναμη της συνεργασίας στις σχέσεις μας είναι πραγματικά ο τρόπος με τον οποίο θα αλλάξουμε την εξίσωση και θα διασκεδάσουμε πολύ περισσότερο στην πορεία. Γιατί λοιπόν να μην επιδιώξουμε αυτή την ενότητα και στη δουλειά μας;

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες επωφελούνται από την ύπαρξη ενός δικτύου καλών διασυνδέσεων σε όποια ομάδα και αν ανήκουν. Oι γυναίκες που έχουν επίσης έναν στενό κύκλο επαφών στο εργασιακό τους περιβάλλον είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν θέσεις με μεγαλύτερη εξουσία και υψηλότερες αμοιβές.

Ο λόγος; Οι γυναίκες που προσπαθούν να ανελιχθούν στην ιεραρχία αντιμετωπίζουν πολιτισμικά και συστημικά εμπόδια ή αλλιώς τα κοινωνικά στερεότυπα που καθιστούν πιο δύσκολη την πρόοδό τους. Ένας τρόπος για να ξεπεραστούν ορισμένα από αυτά τα εμπόδια είναι η δημιουργία φιλικών σχέσεων με άλλες γυναίκες στον εργασιακό χώρο, οι οποίες θα δημιουργήσουν δομές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανέλιξή τους.

Power Of The Pack: Tips για γυναίκες που θα σε πάνε στη κορυφή στον εργασιακό χώρο

Συμβουλές από επιτυχημένες γυναίκες για το πώς να βρείτε και να καλλιεργήσετε ένα στενό δίκτυο γυναικών στον επαγγελματικό χώρο

Αφαιρέστε τη λέξη «εργασία» από τη δικτύωση.

Υπάρχει μια δυναμική στις σχέσεις που εκτείνονται πέρα από τη δουλειά. Όταν δημιουργείτε σχέσεις βασισμένες σε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στη δουλειά σας, επειδή οι άνθρωποι τείνουν να συνεργάζονται με άτομα που γνωρίζουν και συμπαθούν.

Και μόνο η λέξη «δουλειά» δημιουργεί πίεση και άγχος στις γυναίκες και τις κάνει να αισθάνονται ότι είναι μία υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιωθεί. Έτσι το να βάζετε τον εαυτό σας σε περιβάλλοντα που σας δίνουν την ευκαιρία να γνωριστείτε και να μοιραστείτε εμπειρίες μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Και μπορεί αν κάνετε ουσιαστικές φιλίες, να είναι και αυτές που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Δώστε προτεραιότητα στην οικοδόμηση σχέσεων

Σε μια εταιρεία συνεργάζεσαι με άτομα που συμπαθείς και εμπιστεύεσαι. Οι γυναίκες τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στον χρόνο με τις φίλες τους. Για να κάνετε αυτές τις διασυνδέσεις, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε αν είναι σημαντικό για εσάς. Η λίστα προτεραιοτήτων μας αντικατοπτρίζει και τις αξίες μας.

Μάθετε ότι η οικοδόμηση σχέσεων θέλει δουλειά

Για να διατηρηθούν ζωντανές οι διασυνδέσεις, πρέπει να καλλιεργηθούν. Αναζητήστε ανθρώπους που θαυμάζετε. Ζητήστε συμβουλές και συνεχίστε. Συμμετέχετε όπου και όπως μπορείτε. Εν ολίγοις, περάστε στη πράξη και γίνεται ενεργό μέλος του συνόλου.

Ενισχύστε άλλες γυναίκες.

Αν δείτε την συνάδελφό σας να κάνει εξαιρετική δουλειά, δώστε της τα εύσημα. Πείτε το στο αφεντικό σας ή σε άλλους συναδέλφους. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται σαν να απομακρύνετε την προσοχή από τον εαυτό σας, αλλά στην πραγματικότητα δείχνετε ότι είστε υποστηρικτικός παίκτης της ομάδας καθώς και ένας εμπνευσμένος ηγέτης και αρκετά ασφαλής με τον εαυτό σας για να επαινείτε τους άλλους.

Βρείτε την ομάδα σας και ενισχύστε την

Ποια θα ήταν η ομάδα κοριτσιών στην οποία θα θέλατε να τρέξετε εάν είχατε μια έκτακτη ανάγκη και χρειαζόσασταν ειλικρινείς συμβουλές ή θέλατε μια βασική επιχειρηματολογία; Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση σχέσεων, συχνά παίρνεις αυτό που δίνεις.

Διαβάστε επίσης

Μήπως ήρθε η ώρα να βρεις ένα crush στη δουλεία;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet