Ας υποθέσουμε ότι έχεις κουραστεί σε αυτή τη δουλειά, ότι έχεις βαρεθεί τη στασιμότητα, ότι τα χρήματα είναι λίγα, ότι σε έχει εκνευρίσει η απόσταση, ότι τέλος πάντων έχει έρθει το πλήγμα του χρόνου και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Αλλά δεν ξέρεις τι είναι αυτό. Ούτε έχεις κάποια άλλη πρόταση για δουλειά. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Το σίγουρο είναι ένα. Για να επιβιώσεις, θα χρειαστείς κάποια χρήματα για να καλύψεις τα έξοδά σου. Αλλά πόσα ακριβώς;

χρήματα

Δυστυχώς, η παραίτηση πιθανότατα θα σε αποκλείσει από το επίδομα ανεργίας, επομένως θα χρειαστεί να έχεις το δικό σου κομπόδεμα πριν μπορέσεις να υποβάλεις την παραίτησή σου και να φύγεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται η παραίτηση χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος. Τι να κάνεις λοιπόν;

Πόσα χρήματα θα χρειαστείς για να τα βροντήξεις όλα κάτω και να φύγεις


Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό που πρέπει να δεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό, αλλά οι finance professionals συνήθως προτείνουν σε γενικές γραμμές να έχεις συγκεντρώσει τα έξοδα έξι έως δώδεκα μηνών. Σε αυτά φρόντισε να προσθέσεις και ένα ποσό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αν είσαι ιδιαίτερα αγχώδης ή η επαγγελματική σου ιδιότητα δεν είναι και πολύ συνηθισμένη ίσως να νιώθεις καλύτερα με καλυμμένα έξοδα για δώδεκα μήνες.

χρήματα

Φυσικά, οι έξι έως δώδεκα μήνες στην τράπεζα είναι πολλά χρήματα, οπότε θέλει πολύ οργάνωση πριν παραιτηθείς. Για να καταφέρεις τελικά να το κάνεις πράξη, σκέψου τρόπους για να μειώσεις τα έξοδά σου στο ελάχιστο – θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα παρατήσεις εάν μπορείτε να εξοικονομήσεις χρήματα με κάποιο τρόπο, όπως να μετακομίσεις στους γονείς σου ή να βρεις συγκάτοικο, για παράδειγμα.

Προσοχή στα κρυφά κόστη

Για να μάθεις πόσα χρήματα θα χρειαστείς να εξοικονομήσεις, θα πρέπει να προσδιορίσεις αναλυτικά τα μηνιαία έξοδά σου, όπως ενοίκιο, φαγητό και άλλους λογαριασμούς. Μην ξεχνάς ότι ίσως χρειαστεί να πληρώσεις κάτι επιπλέον για μια ιδιωτική ασφάλιση.

χρήματα

Συμπέρασμα

Προσπάθησε να αποφύγεις την παραίτηση χωρίς να βρεις πρώτα κάτι άλλο, έστω και part time, ώστε να καλύπτεις έστω ένα μέρος των εξόδων και να έχεις το περιθώριο να σκεφτείς τι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις, και να έχεις το χρόνο να ψάξεις ή να το στήσεις. Εάν ωστόσο δεν αντέχεις με τίποτα να παραμείνεις, υπόγραψέ το αυτό το χαρτί, αλλά φρόντισε να εξοικονομήσεις όπως είπαμε τα έξοδά σου για μισό χρόνο.

Διάβασε ακόμη: 7 mindset αλλαγές για να αρχίσεις να εξοικονομείς χρήματα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet