Αν έχεις linkedin, αν κοιτάζεις τις αγγελίες, αν ψάχνεις γενικότερα μια ευκαιρία καριέρας, αποκλείεται να μην έχεις παρατηρήσει ότι κάποια επαγγέλματα είναι πολύ πιο περιζήτητα από άλλα. Κι αυτό δείχνει σαφώς μια τάση. Αν λοιπόν ψάχνεις για μια νέα πρόκληση, τώρα είναι η ώρα να την εκμεταλλευτείς. Δες τους τομείς που προσλαμβάνουν περισσότερο και τους ρόλους που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.

Οι τομείς που προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες καριέρας

Τεχνολογία

Ο COVID-19 και η συνακόλουθη ανάγκη για πολλούς να εργάζονται από το σπίτι έχουν επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τρόπους που δεν περιμέναμε. Αυτό ήταν προτεραιότητα για πολλές επιχειρήσεις ακόμη και πριν από την πανδημία, αλλά έγινε αναγκαιότητα σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια ζήτηση για τεχνολογικές δεξιότητες διαφόρων ειδών. Οι αναλυτές δεδομένων είναι απαραίτητοι για να δώσουν αυτές τις απαντήσεις και επομένως έχουν μεγάλη ζήτηση. Άλλοι οργανισμοί εφαρμόζουν νέα συστήματα για να αυξήσουν τις πωλήσεις ή να είναι πιο αποτελεσματικοί πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται μεγάλα συστήματα λογισμικού και άρα developers.

Επειδή έχουμε γίνει τόσο εξαρτημένοι από την τεχνολογία σε πολλούς τομείς της ζωής και των δραστηριοτήτων μας, υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη να προστατευτούμε. Η ζήτηση για ειδικούς της Κυβερνοασφάλειας που μπορούν να μας κρατήσουν ασφαλείς έχει επομένως αυξηθεί.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το AI που δεν θα αντικαταστήσει μόνο πολλές θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργήσει και καινούριες.

καριέρας

Λογιστική & Χρηματοοικονομικά

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται μια ισχυρή ομάδα Οικονομικών. Εκτός από τη διασφάλιση της οικονομικής ισορροπίας, οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα πρέπει να έχουν εις βάθος γνώση του θέματος, να εντοπίζουν τάσεις και να είναι σε θέση να εντοπίζουν ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα είναι πιο σημαντικοί σήμερα από ποτέ, και καθώς ο κόσμος γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν στέρεες δεξιότητες για την πλοήγηση σε ασταθή νερά.

Οι οικονομικοί διευθυντές και οι χρηματοοικονομικοί αναλυτές που μπορούν να φέρουν αυτή τη γνώση είναι από τους πιο περιζήτητους ρόλους σήμερα.

καριέρας

Κατασκευές

Αυτός συνεχίζει να είναι ένας πολύ ενεργός τομέας και η προσφορά εργασίας είναι πολύ υψηλή. Από μηχανικούς και αρχιτέκτονες μέχρι διακοσμητές και εργοδηγούς, υπάρχουν πολλά παρακλάδια σταδιοδρομίας που μπορείς να ακολουθήσεις.

καριέρας

Μηχανική

Οι επαγγελματίες μηχανικοί θα είναι από τους πιο περιζήτητους επαγγελματίες. Ό,τι αγγίζουμε, το σπίτι στο οποίο ζούμε, το γραφείο στο οποίο εργαζόμαστε, τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούμε και η ενέργεια που καταναλώνουμε, όλα έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και υλοποιηθεί από Μηχανικό.

Με τον κόσμο τόσο σε εγρήγορση για την κλιματική κρίση, χρειάζονται μηχανικοί για να σχεδιάσουν όλα όσα χρειαζόμαστε για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη. Για να επιτύχουμε τους κλιματικούς στόχους που συμφωνήθηκαν από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως, θα χρειαστούμε κυριολεκτικά εκατομμύρια νέους μηχανικούς ειδικευμένους στην πράσινη οικονομία και αυτοί οι ρόλοι θα είναι πάντα καλά πληρωμένοι.

καριέρας

Βιωσιμότητα

Το περιβάλλον αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια η ζήτηση για επαγγελματίες σε αυτόν τον χώρο ξεπερνά ήδη κατά πολύ την προσφορά. Extra tip: αν θέλεις να ασχοληθείς με τον πράσινο τομέα μην αφήσεις την έλλειψη εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα να σε εμποδίσει να στείλεις βιογραφικό. Όταν ψάχνετε για έναν ρόλο σε έναν νέο τομέα, εκμεταλλεύσου τις δεξιότητες που έχεις και που είναι σημαντικές γι’ αυτόν τον τομέα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η αναλυτική σκέψη και η δημιουργική νοοτροπία κ.α.

καριέρας

Επιστήμες της Ζωής

Όλοι ζούμε περισσότερο και θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι η ζήτηση για νέα προϊόντα και υπηρεσίες στις βιοεπιστήμες, τη φαρμακευτική, την ιατρική τεχνολογία και την υγειονομική περίθαλψη θα αυξηθεί.

καριέρας

Με το βλέμμα στο μέλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν ευκαιρίες καριέρας αρκεί κι εμείς να είμαστε ευέλικτοι ώστε αν χρειαστεί, να προσαρμοστούμε σε αλλαγές και να τις διαχειριστούμε. Εξάλλου, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να μαθαίνουμε όσο κι αν μεγαλώνουμε, σωστά;

Διάβασε ακόμη: Quiet quitting: η παραίτηση που έγινε viral! Γιατί είναι τόσο δημοφιλής στο TikTok;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet