Στην εποχή των social είναι αναμενόμενο κάποια δεδομένα να έχουν αλλάξει και οι νέες γενιές να θέτουν νέους στόχους για το μέλλον τους. Αυτό αποκαλύπτει και μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ. Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι νέοι που ανήκουν στην Gen Z φιλοδοξούν να γίνουν social media influencers και αγνοούν τις σπουδές.

Στην έρευνα που έγινε από το HigherVisibility, συμμετείχαν 1000 άτομα, ηλικίας 16-25 ετών. Αν και δεν είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, διαπιστώθηκε ότι το 40% στην δυτική ακτή των ΗΠΑ επιθυμεί να κάνει καριέρα στα social media. Μάλιστα, θεωρούν ότι είναι πιο εφικτό να βγάλουν πολλά χρήματα online μέσω συμφωνιών και διαφημίσεων. Αυτό είναι που θέλουν να κάνουν. Στα Μεσοδυτικά, το 33% των κατοίκων ήθελε να γίνει influencer και το 36% στο Νότο έδειξε επίσης ενδιαφέρον.

Ακόμα το 39% των νέων στα βορειοανατολικά τάχθηκε επίσης υπέρ του να ζήσουν μια ζωή με ανέσεις, αντί να βρουν μια συμβατική δουλειά 8ωρου. Μάλιστα το 16% θα πλήρωνε προκειμένου να γίνει influencer, ενώ περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι μια καριέρα online είναι το μοναδικό που μπορούν να κάνουν στη ζωή τους.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο όρος του «celebrity» και του «influencer» συγχέεται και οι λέξεις έχουν γίνει συνώνυμες. Πλέον μπορείς να γίνεις διάσημος από την άνεση του σπιτιού σου για αυτό και ελκύει τόσα νέα άτομα. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι με τα χρόνια, η γραμμή μεταξύ «influencer» και «διασημότητας» έχει θολώσει. Με την κουλτούρα των social media να διαπερνά τις νεότερες γενιές και να γίνεται πιο εξέχουσα όσο περνά ο καιρός, μια αλλαγή είναι πιθανό να συμβεί σύντομα» έγραψαν.

Διάβασε τη συνέχεια στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet