Το να είσαι single, αντίθετα με το συναίσθημα απογοήτευσης που μπορεί να σου έχει δημιουργηθεί κάποιες φορές, μπορεί να είναι η πιο διασκεδαστική, γεμάτη εμπειρίες περίοδος της ζωής σου, που σίγουρα κάποια στιγμή θα αναπολείς. Γιατί ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε λίγη ελευθερία ακόμα! Αν λοιπόν, αυτή την περίοδο της ζωής σου single σου έχουμε μια μόνο συμβουλή: ζήσε την κάθε στιγμή στο έπακρο! Η ειδικός Bella DePaulo, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μας λέει τους λογούς που αξίζει να απολαμβάνεις τη single ζωή σου!

Yπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να χαίρεσαι που είσαι single!

Προφανώς γνωρίζεις ότι όταν είσαι μόνη μπορείς να επιλέξει πώς θα περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, χωρίς να δίνεις αναφορά σε κανέναν. Τώρα οι επιστήμονες βασισμένοι σε πρόσφατες μελέτες απέδειξαν πως όσοι δεν έχουν σχέση τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο τη «μοναξιά». Γιατί; Έχουμε τις απαντήσεις:

Single

#1 Φροντίζεις περισσότερο τις δικές σου ανάγκες

Βάζεις προτεραιότητα τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου, τα θέλω σου και δεν δίνεις αναφορά σε κανέναν. Το να βάζεις πρώτο τον εαυτό σου μπορεί να είναι κάτι καινούργιο για εσένα! Τώρα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις! Η single ζωή σου δίνει την ευκαιρία  να οδηγήσεις τη ζωή σου ακριβώς εκεί που θέλεις εσύ!

#2 Αποκτάς περισσότερους Φιλούς

Ο κοινωνικός σου κύκλος μεγαλώνει. Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους ή αποκτάς μια πιο στενή φιλική σχέση με τους φίλους που ήδη είχες . Να θυμάσαι: οι φίλοι μένουν, οι σύντροφοι όχι πάντα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν βρίσκονται σε σχέση αποκόπτονται από τους φίλους τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις λίγο το δικό σου χώρο μέσα σε μια σχέση.

Single

#3 Σταματάς να ανησυχείς και να κυνηγάς κάτι που δεν τραβάει

Όταν είμαστε σε σχέση τείνουμε πολλές φορές να “υπερπροσπαθούμε” γι’ αυτή τη σχέση. Ανησυχούμε για αδιάβαστα μηνύματα, αναπάντητες κλήσεις, λόγια που παρεξηγήθηκαν, εξηγήσεις που δεν δόθηκαν και πολλά αλλά. Όλα αυτά όταν είσαι single είναι παρελθόν.

#4 Έχεις καλύτερη υγεία

Έχεις περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείς στη σωματική, συναισθηματική και ψυχική σου ευεξία. Όσοι χωρίζουν, σταματούν τις βραδινές γουρουνιές, ξεκινούν να τρώνε πιο υγιεινά -γιατί αρχίζει και τους νοιάζει περισσότερο το σώμα τους με την προοπτική μιας νέας σχέσης – και έχει παρατηρηθεί, για τον ίδιο λόγο, αλλά και επειδή θέλουν να περνούν περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, ότι ασκούνται περισσότερο.

#5 Απολαμβάνεις την παρέα του εαυτού σου

Μαθαίνεις ξανά τον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να θες πάντα κάποιον για παρέα για να περνάς καλά, ο εαυτός σου μπορεί να γίνει μια πολύ καλή παρέα.

Single
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet