Πριν πεις τη φράση: «Ένα πράγμα είχαμε να χαρούμε, πρέπει να κάψουμε και θερμίδες;», θα σου πω πως έχεις δίκιο! Αλλά θα σε ενημερώσω επίσης πως πάρα πολλές από τις ήδη αγαπημένες μας στάσεις καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που νομίζεις! 

Ιεραποστολική

~250 θερμίδες για τους άνδρες

~110 θερμίδες για τις γυναίκες

Μπορεί να είναι η πιο «δεν- κάνω -και- τίποτα- απλά- αράζω -εδώ» στάση για την γυναίκα, όμως ανάλογα με το πόση ένταση υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματική στο κάψιμο θερμίδων. Η γυναίκα στο ιεραποστολικό γυμνάζει τους γλουτούς και τους σταθεροποιητικούς μύες του «πυρήνα» της (κοιλιακούς, ράχη).

στάσεις

Doggystyle – Στα τέσσερα

~300 θερμίδες για τους άνδρες

~200 θερμίδες για τις γυναίκες

Όπως η ιεραποστολική, έτσι και το doggystyle γυμνάζει τους μύες του «πυρήνα» στην γυναίκα και σε μικρότερο βαθμό τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους της. Για περισσότερη εστίαση στα χέρια, τους ώμους και τους μύες του στήθους, η γυναίκα αντί να έχει τα χέρια της στο κρεβάτι μπορεί να στηριχτεί σε έναν τοίχο.

στάσεις

Cowgirl

~110 θερμίδες για τους άνδρες

~300 θερμίδες για τις γυναίκες

Στην κανονική στάση με την γυναίκα από πάνω, γυμνάζονται κατά κύριο λόγο οι γλουτοί και ο «πυρήνας» της, αφού οι κοιλιακοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κίνηση. Στην εναλλακτική κατά την οποία η γυναίκα κάνει βαθύ κάθισμα πάνω από τον άντρα, γυμνάζονται ακόμα περισσότερο οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι και οι γάμπες. Εξυπακούεται ότι η συγκεκριμένη στάση έχει ελάχιστα θερμιδικά οφέλη για τον άνδρα.

στάσεις

Όρθια στάση – Κρεμάλα

~400 θερμίδες για τους άνδρες

~350 θερμίδες για τις γυναίκες

Από τις πιο απαιτητικές στάσεις, με την γυναίκα να κρεμιέται χωρίς στήριξη από τον άντρα έχοντας τα πόδια της τυλιγμένα γύρω από την μέση του και τα χέρια της γύρω από τον λαιμό του. Στην στάση αυτή δουλεύουν αρκετά οι πάνω μύες των ποδιών (τετρακέφαλοι, γλουτοί), ο «πυρήνας» και όλοι οι μύες των χεριών.

στάσεις

Γέφυρα

~250 θερμίδες για τους άνδρες

~380 θερμίδες για τις γυναίκες

Ακόμα μια αρκετά απαιτητική στάση, στην οποία η γυναίκα στέκεται ανάσκελα με τα τέσσερα της άκρα να κρατούν το σώμα της στον αέρα, σαν τραπεζάκι και ο άντρας διεισδύει γονατιστός. Χρειάζεται δύναμη και σταθεροποίηση από πλευράς της για να μην… φύγει. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσει μερικά μαξιλάρια κάτω από την πλάτη της ως βοήθημα, οι γλουτοί και οι προσαγωγοί της θα εξακολουθούν να δουλεύουν σαν τρελοί, όπως επίσης και οι γάμπες, οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι και οι κοιλιακοί της. Ο άντρας από την άλλη πλευρά γυμνάζει κατά κύριο λόγο τους μύες των χεριών.

στάσεις
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet