Όταν είσαι στα πρώτα στάδια της σχέσης εννοείται πως “φοράς” μόνο τον καλό σου εαυτό. Το ίδιο κι εκείνος! Με τον καιρό όμως είναι όλο και πιο εύκολο να ξεδιπλώσεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου -και εκείνος επίσης – επειδή ο πρώτος ενθουσιασμός παραμερίζεται. Τότε είναι που πρέπει να αρχίσεις να αναγνωρίζεις τις ‘’red flags’’ και να προστατεύσεις  τα συναισθήματά σου. Εννοείται βεβαίως, ότι δεν θα πρέπει να μην αναγνωρίσεις και να εκτιμάς και τις θετικές ενδείξεις! Υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορεί να σε βοηθήσουν να διακρίνεις εάν ο σύντροφός σου είναι ο κατάλληλος για σένα.

κατάλληλος

#1 Δεν χρειάζεται να προσποίησε κάτι άλλο μαζί του

Σε αποδέχεται για τον αυθεντικό σου εαυτό και δεν περιμένει να αλλάξεις. Έχει αντιληφθεί τις παραξενιές σου και είναι OK με αυτό, του αρέσουν τα πιο βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και δεν ψάχνει ευκαιρία να σου επισημαίνει τι πρέπει να αλλάξεις.

#2 Σε υποστηρίζει σε όλα, στα άσχημα και στα καλά

Δεν ισχύει ότι οι άνθρωποι κρίνονται στις λύπες μας. Οι άνθρωποι κρίνονται και στις χαρές μας. Ίσως μάλιστα να κρίνονται περισσότερο σε αυτές, όταν νιώσουν ότι δεν έχουν πετύχει κάτι που εσύ πέτυχες και παρόλα αυτά δεν βγαίνει κανένα εγωιστικό κομμάτι του εαυτού τους στην επιφάνεια. Εννοείται ότι πρέπει να κρίνεις τον άλλο και σε μια δύσκολη στιγμή, τσεκάροντας πόσο στήριγμα για σένα έχει υπάρξει.

#3 Σε κάνει να χαμογελάς ακόμα και όταν δεν είστε μαζί

Τον σκέφτεσαι και χαμογελάς ή ακόμα νιώθεις ότι είναι παρόν σε όλη σου την καθημερινότητα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι!

#4 Σε ενθαρρύνει για καινούργια πράγματα

Όταν κάποιος σε νοιάζεται και σε αγαπάει, σίγουρα θέλει να πας μπροστά. Αν εσένα για παράδειγμα το όνειρό σου είναι ένα μεταπτυχιακό ή μια ευκαιρία καριέρας στο εξωτερικό δεν προτάσσει τη δική του ανάγκη – “και τι θα γίνει με εμάς”. Ο άνθρωπος που μπορείτε να “κάνετε χωριό” είναι σίγουρο ότι δεν σε κρατάει ποτέ πίσω! Αν υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές, δεν έχετε τίποτα να φοβάστε!

#5 Εκτιμά τα ίδια πράγματα με εσένα

Έχετε πολλά κοινά και αυτό βγαίνει προς τα έξω, σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση, έχετε πάνω κάτω τις ίδιες συνήθειες και τον ίδιο τρόπο ζωής. Γιατί ωραίο το “τα ετερώνυμα έλκονται”, αλλά όταν μιλάμε για σχέση ζωής η συμβατότητα είναι βασική προϋπόθεση.

κατάλληλος

#6 Σέβεται τα όρια σου

Είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς όταν ξέρει ότι δεν θες κάτι και δεν περνάει αυτή την λεπτή γραμμή των ορίων που έχεις βάλει.

#7 Φαντάζεσαι το μέλλον σου μαζί του

Εάν σε ρωτήσω πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια, εκείνος θα είναι μέσα στο σκηνικό; Τώρα ξέρεις!

Μπορεί να μην είναι εύκολο να προσδιορίσεις τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου για σένα, αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις στο πλάι σου κάποιον ο οποίος σε αγαπάει, ενδιαφέρεται για τις ανάγκες σου και σε καταλαβαίνει! Ο ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, βοηθώντας σε να εξελιχθείς και ο οποίος γεμίζει τη ζωή σου με ασφάλεια, ηρεμία και ευτυχία!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet