Aγάπη: Μια λέξη- πολλές ιστορίες. Άπειρες ιστορίες που ξεκινούν από τότε που ξεκίνησε κι ο άνθρωπος. Είμαστε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη χιλιάδες χρόνια όμως μέχρι και τώρα δεν έχουμε καταφέρει να δώσουμε έναν ορισμό στην αγάπη.

Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίζουμε τι δεν είναι ή πότε η αγάπη γίνεται τοξική και εν τέλει μη πραγματική. Υπάρχουν ορισμένες φράσεις που τις έχουμε παρεξηγήσει. Σίγουρα τις έχεις ακούσει! Μπορεί εάν ήσουν (ή είσαι) πιο μικρή να τις πίστεψες κι όλας και να σκέφτηκες «Αχ! Τι καλά με αγαπάει». Λυπάμαι εάν θα σου χαλάσω το όνειρο όμως αν ακούσεις αυτές τις φράσεις πάρε το καπελάκι σου, πες ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και αντίο!

«Κανείς δε θα σε αγαπήσει όπως εγώ»

Αρχικά κανείς δεν κρατάει τα σκήπτρα της αγάπης- κι αν τα κρατάει να μας τα φέρει πίσω! Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να αγαπάει κι επίσης αυτό μεταφράζεται: «Δεν υπάρχει αγάπη εκεί έξω/ μόνο εγώ θα σε αγαπήσω γιατί δεν αξίζεις αγάπη. Δεν έχεις επιλογή πρέπει να μείνεις δίπλα μου». Τι λες καλέ; Μας απειλεί ότι δεν θα βρούμε άλλον να μας αγαπήσει; Δεν χρειάζεσαι κανέναν που σου δημιουργεί ανασφάλειες και να προσπαθεί να «σε δέσει» με τέτοιες τοξικές δηλώσεις. Εσύ αυτό που πρέπει να πεις είναι Thank you Next!

«Αν φύγεις θα πεθάνω»

You go back to her and I go back to black- στα οποία μαύρα είμαι εξαιρετική. Αυτό κι αν είναι απειλή και ίσως ένα σημάδι ότι ο φίλος χρειάζεται ψυχολόγο! Όπως λέει κι ο Νίκος Οικονομόπουλος «Από έρωτα δεν πέθανε κανείς»! Γιατί να σου φορτώσει τέτοιο βάρος δηλαδή- τόσες τύψεις και ενοχές; Αν μείνεις ο μόνος που θα πάθει κακό είσαι εσύ! Γι’ αυτό φύγε και άσε του και την καρτούλα ενός καλού ψυχολόγου να τα πουν!

«Μετά από όλα όσα έχω κάνει για εσένα;»

Ο μπακάλης που σημειώνει στο τεφτέρι του! Δεν ξέραμε ότι τις καλές πράξεις που κάνει ένας άνθρωπος για έναν άλλο πρέπει να τις σημειώνουμε. Αν θες να κάνεις κάτι , κάνε το με την καρδιά σου όχι για να μπορέσεις μετά να το πετάξεις στον άλλο. Είναι το άτομο που θέλει να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι του χρωστάς κάτι. Είναι κτητική και άκρως χειριστική συμπεριφορά. Χάρες δεν θέλουμε- όποιον μας θέλει θέλουμε. Ναι;

αγάπη

«Θα είσαι για πάντα δική μου»

Ο σούπερ τοξικός κύριος που σου λέει τώρα είσαι δική μου πάει και τελείωσε. Φυσικά δεν αναφέρει τον εαυτό του γιατί εκείνος ανήκει σε όλους και στην επιστήμη! Σημείωση εδώ: εάν το πει μια φορά στο context ότι θέλει να είστε μαζί για καιρό- ίσως για πάντα- τότε όλα οκ. Εάν όμως στο πει επειδή σου μίλησε κάποιο αρσενικό ή επειδή ζήτησες χρόνο για εσένα ή τέλος πάντων το λέει πολύ συχνά, ίσως να αρχίσεις να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να σε πειράξει»

Οκ! Μην είμαστε και τελείως περίεργες αυτό είναι κάπως ρομαντικό και πολλά αγόρια το λένε με μια δόση χιούμορ. Όμως τι σημαίνει να «σε πειράξει»; Οκ να σε προστατέψει εάν κάποιος σου επιτεθεί όμως μήπως για εκείνον το «πειράξει» είναι να σου μιλήσει κάποιος που δεν πρέπει ή να βγεις χωρίς εκείνον και την πολύτιμη προστασία του; Άλλο προστασία και άλλο έλεγχος. Δεν έχουμε ανάγκη από μπράβους!

Διάβασε επίσης: Μου λες πως έτσι είναι οι σχέσεις…

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet