Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε ότι οι φιλίες δεν είναι όπως οι σχέσεις, ούτε λειτουργούν έτσι! Γνωρίζουμε κάποιον, ανταλλάσσουμε στοιχεία, κάνουμε κάτι μαζί για να γνωριστούμε καλύτερα κι όπου πάει! Μερικές φορές άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου μέσω άλλων κι αυτό είναι επίσης υπέροχο!

Οι φιλίες πρέπει να είναι υγιείς και “ασφαλείς” σχέσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε αγάπη και στήριξη, μέλη μιας πολύ μικρής κοινότητας- ένα σημαντικό μέλος μιας ομάδας. Το να περνάς χρόνο με άτομα που επίσης αγαπάς και στηρίζεις είναι σίγουρα κάτι που σε γεμίζει και ουσιαστικά σε ικανοποιεί! Αυτό δίνει σκοπό και ώθηση στη ζωή μας! Θα ήθελες για φίλο σου κάποιον τοξικό άνθρωπο που σε πληγώνει; Τότε γιατί το επιτρέπεις στη σχέση σου; 

σχέσεις

Οι ερωτικές σχέσεις σε πολλούς από εμάς φαντάζουν λίγο πιο… οριστικές! Θεωρητικά μπορούμε να έχουμε όσους φίλους θέλουμε αλλά σύντροφο έχουμε μόνο έναν (εντάξει μερικοί έχουν και παραπάνω αλλά τώρα θα ασχοληθούμε με τις μονογαμικές σχέσεις). Στην πραγματικότητα, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές φιλικές σχέσεις περιοριζόμαστε σε μια χούφτα φίλων που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς συναισθηματικά!

Αυτοί οι «κολλητοί» είναι που σε επηρεάζουν και περισσότερο στις αποφάσεις σου και στη ζωή σου γενικότερα! Είναι κι αυτοί που σπεύδουν όταν έχεις κάποια ανάγκη ή κάποιο πρόβλημα ή όποτε απλά θες μια συμβουλή. Αυτά τα βασικά είναι που πρέπει να αναζητήσεις και στη σχέση σου. Ο John Kenny, relationship coach, μας συμβουλεύει να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό μας όταν διαλέγουμε ερωτικό σύντροφο σαν αυτές που θα κάναμε αν διαλέγαμε κάποιον για φίλο!

σχέσεις

Πως αισθάνεσαι δίπλα τους ή αφού έχετε περάσει χρόνο μαζί;

Εάν αισθάνεσαι νευρικότητα ή άβολα, αυτό το άτομο που έχεις μπροστά σου μπορεί να μην είναι ιδανικό για εσένα, όσο ωραίο πρόσωπο ή σώμα κι να έχει! Εάν αισθάνεσαι εξάντληση μετά από μια συνάντηση αντί να σε γεμίζει τότε υπάρχει πρόβλημα! Επίσης πολλές φορές μπορεί να νιώσεις ότι σε κρίνει ή την ανάγκη να τον εντυπωσιάσεις, αυτό δεν είναι υγιές!

Μπορείς να περάσεις καλά μαζί του σε διάφορες περιστάσεις;

Νιώθεις ότι μαζί του μπορείς να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένους ανθρώπους. Προτιμάς δηλαδή να πηγαίνεις μόνη σε πάρτυ ή σε μπαρ και μαζί του μόνο σινεμά ή στο σπίτι; Πιο συγκεκριμένα, αν αισθάνεσαι άβολα να τον πάρεις μαζί με την παρέα σου στις στιγμές που περνάτε όλοι καλά, τότε σίγουρα είναι ακατάλληλος για εσένα!

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου;

Εάν παρατηρείς αλλαγή στον εαυτό σου όταν βρίσκεσαι με κάποιον που σε ενδιαφέρει μόνο και μόνο για να τον ευχαριστήσεις, είτε δεν σε αποδέχονται όπως είσαι είτε εσύ δεν αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις για να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια υγιή σχέση!

Υποστηρίζεται ο ένας την ανέλιξη του άλλου ή ανταγωνίζεστε;

Είτε μιλάμε για φιλία είτε για σχέση πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός! Εάν κάποιος σε υποβιβάζει ή προσπαθεί να σε ανταγωνιστεί αντί να γιορτάζει μαζί σου τις νίκες σου και να σε υποστηρίζει στις ήττες σου φύγε τρέχοντας γιατί είναι τοξικός! 

Διαβάστε επίσης: H Rebel Wilson κάνει coming out συστήνοντάς μας το κορίτσι της

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet