Το ότι μπορεί να είσαι single δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να στερηθείς τη χαρά ενός οργασμού! Η επιστήμη άλλωστε το επιβεβαιώνει: ο αυνανισμός είναι μια εξαιρετικά θετική πρακτική για την υγεία και την ψυχοσωματική μας ευεξία, για άνδρες και γυναίκες. Ξεκίνα την καταμέτρηση λοιπόν:

Ποια είναι τα οφέλη της αυτοϊκανοποίησης

 1. Είναι ένα “δώρο” που ο καθένας δίνει στον εαυτό του με απόλυτη ελευθερία, απαλλαγμένο από το βλέμμα των άλλων και, κυρίως, από την κριτική τους. Είναι μια πολύτιμη και μόνο δική μας στιγμή.
 2. Είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας προκειμένου να τον μάθουμε καλύτερα, τι μας αρέσει και τι όχι.
 3. Βελτιώνει τη διάθεσή μας. Ο οργασμός, άλλωστε, ενεργοποιεί την παραγωγή ενδορφινών που προκαλούν θετικά συναισθήματα και γενικότερο αίσθημα ικανοποίηση.
 4. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Sidney, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ήπιων καταθλιπτικών μορφών, ακριβώς επειδή οι απελευθερωμένες ενδορφίνες ισορροπούν τα υψηλά επίπεδα του στρες.
 5. Είναι μια αποτελεσματική μορφή συναισθηματικής απελευθέρωσης που μας βοηθάει να απαλλαγούμε από την ένταση μιας σκληρής ημέρας.
 6. Ενισχύει τη σεξουαλική πράξη, αυξάνει την οικειότητα ανάμεσα στο ζευγάρι, κάνει πιο πικάντικη την επαφή ξυπνώντας και τις πιο κουρασμένες σχέσεις. Άσε που είναι και η σίγουρος δρόμος προς την κορύφωση.
 7. Μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους, αφού οι ενδορφίνες έχουν και αναλγητική δράση σε κάποιες μορφές του, όπως είναι ο πονοκέφαλος από υψηλά επίπεδα άγχους.
 8. Η αυτο-ικανοποίηση μπορεί να ανακουφίσει από τα ενοχλητικά και τυπικά συμπτώματα της προεμμηνορροϊκής περιόδου, καθώς και από τις κράμπες κατά τη διάρκεια του κύκλου.
 9. Έχει ανακουφιστική δύναμη σε όλο τον οργανισμό, Σύμφωνα με τον Barry Komisaruk, νευροεπιστήμονα στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ο οποίος μελέτησε τις επιδράσεις της ευχαρίστησης στον εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια του οργασμού, η περιοχή του εγκεφάλου λούζεται από τις ενδορφίνες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ορίου του πόνου.
 10. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με τους μελετητές Santella και Cooper του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μεταξύ των θετικών “παρενεργειών” του αυνανισμού για τις γυναίκες είναι και η μείωση των λοιμώξεων που επηρεάζουν το ουροποιητικό σύστημα και τον τράχηλο της μήτρας. Επίσης βελτιώνει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 11. Βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα, αφού μας χαλαρώνει δημιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες για να κοιμηθούμε και να ξεκουραστούμε μέχρι το πρωί.

Διάβασε ακόμη: 5 πιθανοί λόγοι που ο τύπος που μόλις κάνατε σεξ εξαφανίστηκε!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet