Εάν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έδωσες προτεραιότητα στη σεξουαλική σου ζωή, μήπως αυτή τη νέα χρονιά ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις ξανά τον ερωτικό σου εαυτό;

Και να θυμηθείς όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βιώσεις τη χαρά και την ηδονή; 4 ειδικοί sex therapists σου δίνουν ιδέες (απλές και πρακτικές) για να “ξεσκονίσεις” λίγο αυτά που ήδη ξέρεις για το σεξ και τις επιθυμίες σου! Και να οι απαντήσεις τους!

1. “Let’s talk about sex baby”

«Μία από τις πιο αποτελεσματικές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε νέο αέρα στην ερωτική μας ζωή είναι να μιλάμε περισσότερο με το σύντροφό μας για το σεξ, λέει η Holly Richmond, Ph.D., LMFT, σεξοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου Reclaiming Pleasure. Χωρίς φόβο!

“Για να κάνετε καλό σεξ, πρέπει να μπορείτε να μιλήσετε γι’ αυτό. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με το σύντροφό σας για τα χάδια που σας αρέσουν περισσότερο; Εσείς γνωρίζετε τις κρυφές φαντασιώσεις του συντρόφου σας; Τι του ανεβάζει την επιθυμία και τι του ρίχνει την ερωτική διάθεση; Εάν κανένας από τους δύο συντρόφους δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προσδοκίες, οι επιθυμίες ή οι ανάγκες του άλλου γύρω από το σεξ, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το βελτιώσει», λέει η Holly Richmond. “Τα ζευγάρια που μιλούν για σεξ μπορούν να κάνουν καλύτερο περισσότερο και σαφώς πιο συναρπαστικό σεξ απ’ όσο εκείνα που δεν συζητούν το θέμα”.

2. Αυνανισμός, μια θαυμάσια πρακτική

Σύμφωνα με την sex coach Myisha Battle, M.S., το σόλο σεξ όχι μόνο ενδείκνυται, αλλά επιβάλλεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Και αυτό διότι σύμφωνα με την ειδικό «ο αυνανισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με τη σεξουαλική σας ενέργεια καθώς και να μάθετε τι αρέσει στο σώμα σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να εξερευνήσει τις επιθυμίες σας μέσω κάποιας πορνό ή ερωτικής εφαρμογής ή ταινίας, διασκεδάστε και κρατήστε σημειώσεις για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει!»

Κάποιες γυναίκες μπορεί να νιώθουν άβολα να αυνανίζονται όταν βρίσκονται σε μια σχέση ή να ξεχνούν την πρακτική αυνανισμού προς όφελος του σεξ. Αλλά σύμφωνα με την Battle «οποιοσδήποτε και όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τον τακτικό αυνανισμό, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις».

«Ο αυνανισμός μπορεί να σας βοηθήσει να εξαρτάστε λιγότερο από τη διαθεσιμότητα του συντρόφου σας για σεξ. Αυτή η αλλαγή σας ανοίγει πολλούς δρόμους. Άλλωστε ο αυνανισμός είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή σεξουαλικής ευχαρίστησης ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης μας» καταλήγει η ειδικός.

sex therapist
Ο αυνανισμός μας βοηθάει να μένουμε σε επαφή με τη σεξουαλική μας ενέργεια

3. Mindful sex, αυτή η πρόκληση!

Το να αντιμετωπίζεις την ερωτική σχέση με ευαισθησία και ενσυνειδητότητα μπορεί να βελτιώσει πολύ την ερωτική σου ζωή. Ενσυνειδητότητα ή επίγνωση (αγγλικός όρος mindfulness), σημαίνει ότι βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και ανακτούμε τον έλεγχο της προσοχής μας.

Σκεφτείτε το σεξ με προσοχή ως πρόσκληση, ως ευκαιρία να εξερευνήσετε το μυστήριο του σεξ. Σύμφωνα με την σεξοθεραπεύτρια Lauren Fogel Mersy, Psy.D., L.P., ,”το παν είναι να είσαι παρούσα όταν κάνεις σεξ.”  Και η ανταμοιβή είναι μεγάλη: βαθύτερη οικειότητα, αληθινή σύνδεση και βέβαια μεγαλύτερη σωματική ευχαρίστηση. Σαν να επιπλέεις σε μια θάλασσα απόλαυσης.”

4. Εξερεύνησε τον ερωτισμό σου

Τι σημαίνει για σένα ο ερωτισμός; «Ο καθένας μας βρίσκει άλλα πράγματα διεγερτικά”, λέει η σεξοθεραπεύτρια και σύμβουλος ζευγαριών Jessa Zimmerman, M.A. «Κάνε focus και θυμήσου τις καλύτερες σεξουαλικές σου εμπειρίες, τις φαντασιώσεις σου και την ανταπόκρισή σου σε διάφορα ερωτικά μέσα. Στη συνέχεια μοιράσου όλο αυτό με το σύντροφό σου χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Ρώτησέ τον να σου πει τη δική του εκδοχή του ερωτισμού. Προσέγγισε τις επιθυμίες του με ενδιαφέρον και όχι επικριτικά. Δεν είναι απαραίτητο να επιδοθείτε σε ακραίες φαντασιώσεις αν δεν το θέλετε. Απλά παίξτε ένα παιχνίδι, μιλήστε για ρόλους και τι θα θέλατε να συμβεί στο κρεβάτι σας”, καταλήγει η Zimmerman.

Διάβασε ακόμη: Είναι το σεξ ευεργετικό για εμάς ακόμα κι αν δεν έρθουμε σε οργασμό; Να τι λένε οι ειδικοί

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet