«Δεν είσαι σαν τις άλλες»

Μετάφραση: «Δεν έχω ιδέα τι είσαι και τι όχι, απλά ήθελα να πω κάτι το οποίο θα με ξεχωρίσει και θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι μοναδική στα μάτια μου και σε διάλεξα. Εννοείται ότι  περιμένω να το πάρεις σαν κομπλιμέντο!»

Πόσες φορές έχεις ακούσει τέτοιες ατάκες; Και πόσες φορές τις πήρες σοβαρά;

Θα πω εγώ: πολλές! Μπορεί να μην ήταν πάντα έτσι ειπωμένο για παράδειγμα: «Είναι ανανεωτικό το πόσο χαλαρή είσαι!», «ααα, δεν αρέσει σε πολλές κοπέλες να βλέπουν Ricky and Morty!», «Η πρώην μου ήταν τρελή, εσύ είσαι κουλ!». Σου θυμίζουν κάτι αυτά; Είναι όψεις του ίδιου νομίσματος… 

Το λέει και η Meghan Trainor στο τραγούδι της NO (άκουσέ το) «Call me beautiful, so original. Telling me I’m not like other girls»! Παγκοσμίως δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία, απλά οι άντρες βασίζονται σε συγκεκριμένες ατάκες για να «ρίξουν» την επόμενη κατάκτησή τους χωρίς πραγματικά να ενδιαφέρονται για την άλλη κοπέλα.

Μήπως είσαι λίγο μισογύνης;

Έχουμε μάθει δυστυχώς να συμβιβαζόμαστε με τη μίνιμουμ προσπάθεια, το μικρότερο κομπλιμέντο και δεν καταλαβαίνουμε το πόσο σεξιστικό είναι για παράδειγμα να σου λέει ο άλλος πως είσαι μοναδική γιατί οι υπόλοιπες είναι τρελές! Από τον ευρύτατο κοινωνικό μου κύκλο, πολλά είναι τα κορίτσια – και δεν έχω συναναστραφεί καμία …«τρελή»! Και ποιος ορίζει το ποια είναι τρελή και ποια όχι; Ο τύπος που θα μυρίζει βότκα και θα με κοιτάει με το ένα μάτι του κατεβασμένο;

ατάκες

Από μικρή ηλικία έχουμε προγραμματιστεί να θεωρούμε πως το να έχουμε σύντροφο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς καμία λέξη δεν ακούγεται τόσο άσχημα όσο το «γεροντοκόρη». Πραγματικά get over it! Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου  (φίλες-φίλοι-σύντροφοι) να σε βοηθούν να εξελίσσεσαι! Δεν χρειάζεται συμβιβασμός, χρειάζεται επιλογή!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ εάν τα αγόρια θεωρούν τόσο σημαντική την έγκριση των κοριτσιών; Εξαρτάται η αυτοεκτίμησή τους από την προσοχή μας; Δεν νομίζω! Τα αγόρια θέλουν να εντυπωσιάσουν τα άλλα αγόρια και πολλές φορές χρησιμοποιούν τα κορίτσια ως μέσον για να αποδείξουν την αξία τους! Αυτό τους διασκεδάζει περισσότερο από το να γνωρίσουν ουσιαστικά μια κοπέλα.

“Είσαι σαν άντρας”

Άλλο ένα πετυχημένο κομπλιμέντο που μας έκανε (ελπίζω στο παρελθόν) να χασκογελάμε! «Είσαι σαν άντρας, αλλά είσαι και κορίτσι οπότε μπορούμε να κάνουμε σεξ χωρίς να τεθεί υπό αίρεση ο αντρισμός μου». Και εσύ έλεγες: «οκ, είμαι το Cool Girl, τι καλά!».  Το να έχεις κοινά ενδιαφέροντα με εκείνον ή να σας αρέσουν κάποια πράγματα από κοινού, δεν σε κάνει ενδιαφέρον κορίτσι αλλά ενδιαφέροντα άνθρωπο! Αν εκείνος νομίζει ότι είσαι cool επειδή σου αρέσουν αυτά που αρέσουν στους άντρες και πως είσαι πολύ έξυπνη για κορίτσι, τότε κάτι πάει λάθος!

Εν κατακλείδι, είναι σαν να μας λένε να είμαστε σε όλη μας τη ζωή λιγότερο «εμείς», να συμβιβαζόμαστε με αυτά που έχει να μας προσφέρει το αντρικό είδος το οποίο λειτουργεί χρόνια με μια προκαθορισμένη λίστα από ατάκες για να μας προσεγγίσει. Οι γυναίκες είναι υπέροχα πλάσματα από μόνες τους και δεν έχουν ανάγκη κάποιον να τους το επιβεβαιώσει! Φυσικά και δεν είσαι σαν τις άλλες κοπέλες που έχει γνωρίσει γιατί η κάθε μια μας είναι διαφορετική! Read that again!

ατάκες

Διαβάστε επίσης: “Ο συνδρομητής που καλέσατε δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος”- πως θα το καταλάβεις

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet