Όταν ταξιδεύεις με κάποιον για πρώτη φορά, δεν ανακαλύπτεις πράγματα μόνο για εκείνον, αλλά και για εσένα. Είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που ίσως κανείς από τους δυο σας δεν ήξερε ότι είχε. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό στάδιο μιας σχέσης, αυτό το να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι παρέα. Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως και οι δύο πριν την αναχώρηση;

διακοπές

Τα Do’s:

#1 Δεχτείτε τις βασικές προτεραιότητες του άλλου

Είναι αναπόφευκτο ότι και οι δύο θα έχετε κάποιες διαφορές στη “λίστα” με τα μέρη που θέλετε να επισκεφτείτε ή με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε. Για να μην γίνεται μόνο η χάρη του ενός ή να μην καλύπτονται μόνο οι ανάγκες του άλλου, θα πρέπει ο καθένας να σκεφτεί τρία βασικά πράγματα που θέλει οπωσδήποτε και βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε και τα έξι.

#2 Επιστρατεύστε την υπομονή σας

Η υπομονή είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, δεν θα μπορούσε να μην ισχύει σε διακοπές και ταξίδια. Είναι δεδομένο ότι κάποια πράγματα μπορεί να σας εκνευρίσουν λίγο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν διαφωνίες. Αυτό που πρέπει να κάνετε αμφότεροι όμως, είναι να επιστρατεύσετε την υπομονή σας και να διαλέξετε τις μάχες σας. Πραγματικά αξίζει να τσακωθείτε για την παραλία που θα πάτε ή για το εστιατόριο που θα καθίσετε;

διακοπές

#3 Βγάλτε φωτογραφίες μαζί

Μην παραμελήσετε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν οι selfies ή το να στήνεστε για να σας τραβάνε φωτογραφίες. Η φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ζωντανές τις ευτυχισμένες σας στιγμές, αυτές που θα σας κάνουν να νοσταλγείτε εκείνη την περίοδο. Ακόμη κι αν το μέλλον σας βρει χωριστά.

#4 Ξεκινήστε το ταξίδι με ωραία διάθεση

Όσο κι αν πιεστείτε για να φύγετε – πάντα αφήνουμε πίσω μας ένα σωρό υποχρεώσεις – ή όσο κι αν νιώθετε ότι έχετε ξεχάσει τα μισά σας πράγματα, δεχτείτε ότι τώρα δεν αλλάζει κάτι, μην γκρινιάζετε και αφεθείτε στο όμορφο που έρχεται. Διακοπές είναι. Όχι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Τα Dont’s:

#1 Μην ασχολείστε με τα τηλέφωνό σας

Τι ταξίδι είναι αυτό, αν ο καθένας είναι όλη την ώρα στο κινητό του; Σίγουρα θα ανεβάσετε stories στο instagram, σίγουρα θα ενημερώνεστε από τα social media και τα αγαπημένα σας site και ίσως να χρειαστεί να απαντήσετε και σε κάποιο επαγγελματικό email, αλλά το κινητό δεν πρέπει να γίνει η προέκταση του χεριού σας. Έχετε πάει διακοπές για να ξεκουραστείτε, αλλά και για να περάσετε χρόνο μαζί όχι για να μην μιλάτε και ο καθένας να ασχολείται με το κινητό του.

διακοπές

#2 Μην το παρακάνετε με το φορτωμένο πρόγραμμα

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ζευγάρια που δεν σταματούν ποτέ, που θέλουν ακόμη και στις διακοπές να ακολουθούν κάνουν πάρα πολλά πράγματα. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία πάμε πάσο. Αν όμως, ο ένας από τους δύο δεν είναι τέτοιος τύπος, ο άλλος οφείλει να το σεβαστεί. Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στη δράση και την αδράνεια και φροντίστε να διαθέσετε χρόνο ο ένας στον άλλο, να συζητήσετε, να κάνετε πλάνα, να ξεκουραστείτε, ακόμη και να βαρεθείτε.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet